VUČIĆ: Ja razumem šta Bošnjaci hoće - Ne razumem šta hoće Nemci, Amerikanci i svi ostali

Novosti online

16. 04. 2024. u 13:14

UMESTO da govorimo o putnicima u avionu, koliko ih je bilo, koliko će ih biti za mesec ili dva, privrednicima, saradnji, mi smo vraćeni 30 godina unazad, i to su nas vratili oni koji su nam sve vreme govorili da ne gledamo u prošlost, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ: Ја разумем шта Бошњаци хоће - Не разумем шта хоће Немци, Американци и сви остали

Foto: Printksrin

- Umesto da govorimo o putnicima u avionu, koliko ih je bilo, koliko će ih biti za mesec ili dva, privrednicima, saradnji, mi smo vraćeni 30 godina unazad, i to su nas vratili oni koji su nam sve vreme govorili da ne gledamo u prošlost. Kada smo nedavno imali predlog za raspravu na Sednici SB o agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju, oni su nam rekli "zašto se vraćate 25 godina u prošlost". A onda su nas dan ili dva kasnije vratili 29 godina u prošlost. Prošlost je dobra kada njima odgovara, budućnost poželjna kad im odgovara. Kada sve ostavite po strani, i racionalno postavite stvari, činjenice o kojima govorimo - niko i ne primećuje da 10 meseci roba iz Srbije ne ulazi na Kosovo i Metohiju. Da su prekršeni svi - od CEFTA sporazuma, do sporazuma iz Berlinskog procesa i svih mogućih. Nikog živog to ne zanima u svetu, još im daju članstvo u Savetu Evrope. Baš ih briga što već 11 godina stoji neophodnost fromiranja ZSO, jer oni imaju objašnjenje "jednom će da formiraju". Neće nikada, naravno. Ono što je za nas ključno pitanje je šta je to što možemo i kako možemo da radimo - rekao je Vučić.

- Ja razumem sve frustracije, u svakom smislu, iskrene, nacionalne, svake druge, i političke, i osećam ih kod predsednika Dodika. Ono što je za nas važno je da pronađemo racionalni izlaz da ne budemo još više pogođeni. Zato verujem da ćemo na vaskršnjem saboru do toga moći da dođemo. U emocionalnom i svakom drugom smislu razumem sve ono o čemu govori Dodik. Mi ovde nismo danas pričali o prodaji, jer su nas vratili 30 godina unazad. I vratili su nas da narednih 10 godina ne izađemo iz te teme. To je tema koja duboko deli narode na Balkanu. Ne mogu da razumem, nego da je to neko namerno spolja uradio želeći da izazove dodatne konflikte. Jer to pametan čovek u ovom trenutku... Govorim o međunarodnoj zajednici. Ja razumem šta Bošnjaci hoće. Ne razumem šta hoće Nemci, Amerikanci i svi ostali... - kazao je Vučić, govoreći o rezoluciji o Srebrenici koja se sprema i svim pritiscima na Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave