"NEĆEMO ODUSTATI OD ZAHTEVA DA PROFESOR GRUHONJIĆ BUDE OTPUŠTEN": Hil posetio Dinka, studenti tražili da sasluša i njih

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 04. 2024. u 18:44

"STUDENTI protiv nasilja" iz Novog Sada oglasili su se najnovijim saopštenjem povodom saznanja o poseti ambasadora Kristofera Hila Filozofskom fakultetu.

НЕЋЕМО ОДУСТАТИ ОД ЗАХТЕВА ДА ПРОФЕСОР ГРУХОЊИЋ БУДЕ ОТПУШТЕН: Хил посетио Динка, студенти тражили да саслуша и њих

Kristofer Hil, Foto AP

- Saznavši za posetu ambasadora Kristofera Hila Filozofskom fakultetu obratili smo se ambasadi i zatražili da ambasador obavi razogovor sa studentskim predstavnicima na temu govora mržnje koji se gaji na ovom fakultetu.

Ambasadora smo upoznali sa antisrpskim delovanjem profesora Gruhonjića koje traje više od decenije kroz njegove tekstove i nastupe u kojima na najbrutalniji način vređa većinski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Takođe ukazali smo i na lažno izveštavanje "nezavisnih" medija koji učestvuju u satanizaciji svih ljudi koji se zalažu da se profesor Gruhonjić adekvatno sankcioniše.

Ovom prilikom smo još jednom demantovali neprofesionalne novinare koji zarad svojih ličnih interesa koji su i interesi protiv našeg naroda, pokušavaju da nas predstave kao huligane i nepozanata lica. Iza naše inicijative stoje studenti sa integritetom i dostojanstvom koji su spremni da jasno kažu svoje stavove bez obzira na mesto i sagovornika.

Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika SKONUS-a Marko Starović, student prodekan Filozofskog fakulteta Nemanja Vujić i predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivana Macak. - stoji u saopštenju.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave