VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM DANA "KOBRI": Obraz nema cenu, Srbija nije na prodaju, otadžbinu volimo više od svega (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 04. 2024. u 10:35 >> 10:36

PREDSEDNIK Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje vojnoj svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“.

ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА КОБРИ: Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Novosti

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

- Velika mi je čast što sam danas ovde sa vama. Velika čast što sam odlukom mogao da vam dodelim vojnu zastavu koju ste zaslužili svojom profesionalnošću, marljivošću, ali pre svega ljubavi prema otadžbini. Rekao sam Đošiću samo jednu rečenicu - Ona nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju. Najveći garant da to neće biti su vaša i druge jedinice Vojske Srbije.

- Danas nije lako biti pripadnik Vojske Srbije i vaše jedinice, oni koji su nečujni, a ubojiti. Koji malo govore, a mnog orade. Nije lako, jer se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, pritisnuta sa svih staran, od mnogih koji bi da joj koamdaju teritoriju do onih koji krivca hoće da pronađu u Srbiji. Zato nam je potrebno da snažimo svoju vojsku i ulažemo preko mere u zaštitu našeg suverenitiea i dovratimo oni koji bi želeli uništenje Srbije.

- Vreme je da se suočimo sa svima njima da im kažemo da nemamo kud. Jedino što možemo je da čuvamo našu otadžbinu. Zato je važnije da radimo još više. Dobićete novi dom posle 40 godina. Plate vojnika u našoj zemlji biće samo još veće. Moći ćete da izdržavate porodice, a ono što se od vas traži je da na svaki poziv otadžbine odgovorite sa "da". Nema teško, jer tu reč neću da čujem, kako je to izgovarao veliki Živojin Mišić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- U narednim danima i nedeljama, a pozivajući se i ugledajući se na vaš duh i snagu , borićemo se svim političkim sredstvima da sačuvamo obraz i ugled Srbije i ovaj šal koji ste mi dali nosićemo sa ponosom na svakom mestu - od Ist Rivera do Strazbura i Brisela, ponoseći se najlepšo crveno-plavo-belom trobojkom koju nikada nećemo dati. Kao što im nećemo dati da srpski narod okarakterišu kao najgori narod na svetu.

- Mi ćemo kao političari da damo sve od sebe, da uradimo svoj posao i kao mala zemlja suprotstavićemo se. Zato što obraz nema cenu, jer Srbija nije na prodaju, otadžbinu volimo više od svega. Zato ćemo se suprotstaviti svima vama koji mislite da možete da menjate istoriju i da nas okarakterišete kao genocidan narod.

Vučić uručio vojnu zastavu Odredu vojne policije specijalne namene „Kobre“

Vojnu zastavu primio je komandant "Kobri" Darko Đošić.

FOTO: Novosti

Obraćanje komandanta "Kobri" Darka Đošića

- Zahvaljujući brizi državnog vrha nakon 30 godina VS rapolaže savremenim oružjem i oruđem.  Posebna briga vodi se o ekonomskom stanju pirpadnika. Želim jasno jasno i glasno da kažem: Hvala Vam što ste vratili dostojanstvo Vojsci Srbije.

FOTO: Novosti

- Svim pripadnicima jedinice hvala na brizi i požrtvovanju. Završavali smo zadatke svuda po svetu. Predsavljali smo vojsku i državu na važnim takmičenjima po svetu. 

- Vama u stroju poručujem sledeće. Onakav si kakvo ti je ime. Mi smo Kobre, nečujni brzi i ubojiti. Vi ste posebni u odnosu na sve one koji nisu smeli, mogli. Najvažniji zadatak je bezbednost Srbije i njenih građana. Na raspolaganju svojoj državi stavaljmo ono najvrednije, naš život.

Stigao predsednik Vučić

Predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić stigao je u 11 časova i dočekan je uz najviše vojne počasti.

Nakon toga intonirana je himna Republike Srbije. Održan je i minut ćutanja za sve poginule i preminule pripadnike "Kobri".

FOTO: Novosti

Svečanost se održava sa početkom u 11 časova u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu.

Svečanosti prisustvuju ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Takođe, prema saznanjima "Novosti" predsednik Vučić obelodaniće najbitnije odluke vezane za budućnost Srbije na rođendanu "Kobri" i pričati o temama od nacionalnog značaja.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave