VUČIĆ SA MINISTARKOM SPOLJNIH POSLOVA GANE: Zahvalio sam se na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Novosti online

12. 04. 2024. u 11:44

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

ВУЧИЋ СА МИНИСТАРКОМ СПОЉНИХ ПОСЛОВА ГАНЕ: Захвалио сам се на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије

Foto: Tanjug

Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese, napisao je Vučić na Instagramu.

On je naveo i da su razmenili mišljenja i o razvoju globalne geopolitičke situacije i mestu naših zemalja u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

- Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

- Zamolio sam uvaženu ministarku da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni, rekao je Vučić.


BONUS VIDEO: GAŠENjE POŽARA U NOVOM SADU: Prisutan i načelnik Sektora za vanredne situacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?