MALI: Nemušta saopštenja DS-a nepogrešiv signal uspeha aktuelne vlasti

Novosti online

10. 04. 2024. u 14:37

MINISTAR finansija Siniša Mali oglasio se povodom saopštenja DS-a.

МАЛИ: Немушта саопштења ДС-а непогрешив сигнал успеха актуелне власти

Foto: Instagram/ mali_sinisa

- Nemušta, nepotpisana saopštenja Demokratske stranke uvek su nepogrešiv signal nekog trenutnog uspeha aktuelne vlasti. Francuski kompleks niže vrednosti akutno mori srpsku opoziciju. I treba da bude tako, jer ova stranka nema koga ni da potpiše ispod saopštenja, jer nema nijednog nekompromitovanog funkcionera koji nije za vreme DS-a pogurao neku svoju firmu.

Za to vreme, srpska privreda je dotakla dno, nerazvijena, nelikvidna, nesolventna preduzeća ređala su katance što je, posledično, 500.000 ljudi ostavilo bez posla. Možda bi neko od tih građana ubuduće mogao da vam potpiše saopštenje, kada već ne razumete poruke koje vam građani šalju na izborima. Ne, nećete se opet dokopati srpske privrede, danas kada je ekonomija Srbije preporođena nakon vašeg pogubnog uticaja, kada beležimo rast BDP-a i kada imamo gotovo 2,4 miliona zaposlenih građana sa prosekom plata od 820 evra. Ne, nećemo vam dozvoliti da pljačkate opet srpska preduzeća, da profitirate samo vi lično dok građani žive sa 300 evra mesečno.

Sećamo se odlično i vašeg Dragana Đilasa koji je od porodilja i trudnica uzimao pare kroz prinudnu naplatu duga od stranke, koji je roditeljima u Beogradu vrtiće naplaćivao skuplje pa je aktuelna vlast vratila svaki dinar, ali je zato uspeo da na lične račune slije 619 miliona evra. Sećamo se da je Beograd posle njega bio u dugovima od 1,2 milijarde evra. Sećamo se i da se u Srbiji tada nisu gradili ni auto-putevi, ni škole, ni bolnice.

Sećamo se i prodaje srpskog NIS-a za svega 400 miliona evra! Sećamo se odlično stanja srpske privrede.

Te 2012. je imovina srpskih javnih preduzeća koja obavljaju delatnost od opšteg interesa iznosila 1.654 milijardi dinara, danas je to 3.501 milijarda! U trećem kvartalu 2023. njihov neto dobitak iznosio je 83,4 milijarde dinara. Godine 2012. tužan rezultat vašeg upravljanja javnim preduzećima je minus od 59 milijardi dinara! U istoj toj tužnoj godini privreda je bila u minusu 87 milijardi dinara. Deset godina posle vas beleži plus od 864,2 milijarde.

Sećamo se svega. Zato, primite puno pozdrava iz Francuske, uz želju da se nikada više ne ponovite Srbiji i srpskoj privredi! - napisao je ministar Mali na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave