HOĆU DA MI FOKUS BUDE NA SVIM DRŽAVNIM INTERESIMA Vučić: Pravimo non-pejper za KiM i Srebrenicu

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 04. 2024. u 11:27

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nema vremena da se bavi nečijim izjavama vezanim za izbore i da je fokusiran na vitalne državne interese, jer predstoje važne stvari za zemlju i treba da se bori za nju.

ХОЋУ ДА МИ ФОКУС БУДЕ НА СВИМ ДРЖАВНИМ ИНТЕРЕСИМА Вучић: Правимо нон-пејпер за КиМ и Сребреницу

Foto Tanjug

- Mnogo toga ima da bih mogao da se bavim nečijom taštinom i činjenicom da ne mogu da pobede na izborima, nemam snage ni da im odgovaram na uvrede. Hoću da mi sav fokus bude usmeren na sve državne interese - rekao je Vučić u Parizu na pitanje novinara da prokomentariše izjavu lidera SSP Dragana Đilasa da će bojkotovati izbore kao i da ima vesti o pobuni u stranci o tome da li treba ići na razgovore i na izbore.

Vučić je rekao da želi da mu fokus bude usmeren na vitalne državne i nacionalne interese do 7, 8, 10. maja, a posle toga biće 20 dana za kampanju do izbora. On je najavio da ga već sutra čeka sastanak sa kineskim ministrom trgovine, dok ga u narednom periodu čekaju važne stvari za zemlju.

- Mnogo je poseta, teških razgovora. Treba da pravimo non-pejper za Kosovo i Savet Evrope i Srebrenicu - naveo je on.

Rekao je da će predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović biti od 16. aprila u Njujorku, a srpska delegacija od 20, a da je 22. aprila sednica Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji.

- Ne pada to s neba, neko mora da se bori za sve to, a onda moramo da se borimo, jer ja očekujem 2. maja konačno glasanje oko Srebrenice - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA - Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave