U UKRAJINI ĆE BITI JOŠ GORE, RAT SE NEĆE USKORO ZAVRŠITI! Vučić o slanju NATO trupa u Odesu: Hoće da zaustave Putina

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 04. 2024. u 23:09

PREDSEDNIK Vučić govorio je o geopolitičkim temama, a između ostalog i rata u Ukrajini.

У УКРАЈИНИ ЋЕ БИТИ ЈОШ ГОРЕ, РАТ СЕ НЕЋЕ УСКОРО ЗАВРШИТИ! Вучић о слању НАТО трупа у Одесу: Хоће да зауставе Путина

Foto Tanjug/AP

On kaže da uskoro neće biti mira u Ukrajini, i da će biti sve gore.

- Iako svi u ovom trenutku misle da Zapad neće poslati vojsku u Ukrajinu, ja mislim da hoće. Stavite se u njihove cipele, oni misle da se Putin neće zaustaviti u Ukrajini. Misle da će Putin da pregazi Herson i Nikolajev i okružiti Odesu, pa produžiti ka Pridnjestrovlju. Smatraju da je bolje da ga sačekaju u Odesi. To je vrlo logično iz zapadnog ugla gledišta. Nisu ni oni glupi, nisu ni Rusi glupi. Igra moći, ko je jači, jedni traže promenu geopolitičkih karata u svetu, ovi drugi ne daju. To su činjenice, nastaviće se, i biće gore - rekao je predsednik.

Vučić kaže da je Makron pričao sasvim racionalno o Ukrajini, iz njegovog ugla.

- Ne kažem ja da će to doneti dobar rezultat, daleko od toga. Ali ako Ukrajina izgubi Odesu, pa šta onda... I on je uradio nešto što je nekada radio Čerčil. Počeo je sa 13 odsto podrške u francuskoj javnosti, sada je skoro na 50 odsto. Ne zaboravite da su francuski interesi napadnuti i u Maliju, Nigeriji, Burkini Faso. Sada je francuski čovek Maki Sal u Senegalu izgubio izbore. Sada Jermenija ponovo hoće pod francusku zaštitu. Na mnogo tačaka je ugrožena francuska politika - kaže on.

Ističe da je Francuska najveća evropska vojna sila, i da se Makron ponaša kao lider takve sile.

- Ređajući činjenice, dolazim do zaključka da će situacija biti samo lošija. Ja bih voleo da kažem da se rat završava, jer znam da će plate skočiti u nebesa - kazao je predsednik.

On ističe da smo već ekonomski oštećeni zbog velikog svetskog sukoba, i da je naša stopa rasta niža nego što je bila.

- Svakako je bolje nego u nekim drugim zemljama. Velika je vest ovo oko poboljšanja kreditnog rejtinga kod Standard end Pura, to je sjajna vest za investitore iz celog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije