VUČIĆ O DANAŠNJEM SASTANKU U BRISELU: Ne možemo da očekujemo ništa dobro

Милица Шкорић
Milica Škorić

04. 04. 2024. u 11:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom današnjeg nastavka razgovora Beograda i Prištine u Briselu, da je srpska strana dobro pripremljena za dijalog, ali da ne možemo da očekujemo bilo šta dobro.

ВУЧИЋ О ДАНАШЊЕМ САСТАНКУ У БРИСЕЛУ: Не можемо да очекујемо ништа добро

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/D. Milovanović/Jutjub/Around The World 4K

- Nemamo ništa lično da zamerimo ljudima koji vode dijalog, ali sve to u Briselu pretvorilo se u stvari u stavljanje mašnice na kriminalne akte Aljbina Kurtija, a da je na kraju potrebno da se legalizuje, da se dobije srpska saglasnost za njegova nedela. Mi u tome ni na koji način nećemo da učestvujemo - rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije.

Mislili smo da je razumno i racionalno postupanje nešto što će u budućnosti promeniti odnose Evropske unije i zapadnih sila prema Prištini, ali shvatili smo da se to nije dogodilo, da se to neće dogoditi i u skladu s tim ćemo se ponašati, dodao je Vučić.

Vučić je napomenuo da će pozicija srpskog naroda biti sve teža.

- Ti problemi će se nastaviti i njih možete da računate kao stalne, kao probleme sa kojima ćemo se suočavati u narednim mesecima, jer će Kurti svoju agresiju protiv srpskog naroda, posebno na severu Kosova i Metohije, nastaviti. Evropa i Amerika će nastaviti svoje glasno ćutanje, a svi ostali nemaju nikakav ni uticaj na prištinske vlasti, niti u ovom trenutku su u situaciji da nam mnogo pomognu - rekao je Vučić.

- Uvek ćemo biti uz svoj narod i gledaćemo kako da te probleme rešavamo - poručio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (30)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo