PETKOVIĆ PONOVO IDE U BRISEL: Danas nastavak pregovora sa prištinskom stranom o upotrebi dinara na KiM

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

04. 04. 2024. u 07:40

U BRISELU će biti nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine povodom odluke tzv. Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara na Kosovu.

ПЕТКОВИЋ ПОНОВО ИДЕ У БРИСЕЛ: Данас наставак преговора са приштинском страном о употреби динара на КиМ

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Kako prenosi RTS, delegaciju Beograda predvodiće glavni pregovarač i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok bi prištinsku stranu trebalo da predstavlja zamenik "kosovskog" premijera i glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

Ovo je četvrti put za nešto više od mesec dana da se u Briselu vode razgovori Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, o zabrani upotrebe dinara na tzv. Kosovu.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je posle sastanka 25. marta u Briselu da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinara na tzv. Kosovu.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak nedavno je izrazio nadu da će se tokom današnjih razgovora premostiti preostale razlike.

On je ocenio da je prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača, koji je održan 25. marta, bio konstruktivan, da su obe strane imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove i da je zaključeno da je potreban još jedan sastanak.

Lajčak je 25. marta saopštio je da su glavni pregovarači Beograda i Prištine u Briselu izneli svoje predloge u vezi sa uredbom tzv. CBK o zabrani upotrebe dinara na tzv. Kosovu i da su razgovori pomogli da se "razjasne važni detalji".

BONUS VIDEO: OPOZICIJA PRIZNALA: U ime mira uzdamo se u našeg predsednika Aleksandra Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave