SRBIJA ĆE UVEK STAJATI UZ REPUBLIKU SRPSKU: Momirović - Moramo jačati trgovinsku saradnju

Novosti online

03. 04. 2024. u 15:39

POLITIKA predsednika Srbije Aleksandra Vučića je takva da će Srbija uvek stajati uz Republiku Srpsku poštujući Dejtonski sporazum i uvažavajući suverenitet Bosne i Hercegovine (BiH), izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović nakon sastanka sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Denisom Šulićem.

СРБИЈА ЋЕ УВЕК СТАЈАТИ УЗ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Момировић - Морамо јачати трговинску сарадњу

FOTO: Novosti

- Izazovi pred našim narodom danas su veliki, kao što je često bio slučaj kroz istoriju. Kroz ceo 20. vek smo se borili za opstanak i za političku nezavisnost i kako smo uspeli tada, uspećemo i pod aktuelnim rukovodstvom da sačuvamo mir, obezbedimo ekonomski napredak i sačuvamo sve ono što su generacije pre nas postigle, rekao je on.

Istakao je da rukovodstva Srbije i Republike Srpske moraju da nađu prostor za dalji ekonomski rast i razvoj, uz dodatno produbljivanje trgovinske saradnje, saopštilo je ministarstvo.

- Važno je da nastavimo da radimo na rešavanju praktičnih problema sa kojima se suočavaju kompanije sa obe strane Drine. Moramo da nastavimo dodatnu podršku velikim investicijama u infrastrukturne projekte, naglasio je Momirović.

Dodao je da je na sastanku bilo reči i o CEFTA sporazumu, kao i o  "Otvorenom Balkanu" jer je prema njegovim rečima fundamentalni interes Srbije jače ekonomsko povezivanje na celom Balkanu, a ono donosi dobro svim narodima u Jugoistočnoj Evropi.

Naveo je da se na sastanku razgovaralo i o budućem EXPO 2027. u Beogradu koji predstavlja i ogromnu šansu za predstavljanje privrednih potencijala Republike Srpske i Federacije BiH. 

-Činjenica da je Beograd domaćin najznačajnije svetske izložbe najbolje govori o ozbiljnosti i odgovornosti politike rukovodstva Srbije na međunarodnom planu. EXPO 2027. je prestižna međunarodna manifestacija koja predstavlja veliku šansu kako za kompanije iz Srbije, tako i za kompanije iz BiH, zaključio je Momirović.

On će tokom dana otvoriti Međunarodni sajam privrede u Banjaluci i obići štand na kome su predstavnici kompanija iz Srbije.

 

BONUS VIDEO: UOČI TRADICIONALNE AKCIJE NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE: 61. dodela priznanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave