OSTANITE NA SVOME, NISTE SAMI: Vladika Teodosije služio liturgiju u crkvi Pokrova presvete Bogorodice u Babinom Mostu

D. Z.

31. 03. 2024. u 12:51

KAO narod božiji, narod pravoslavni primili smo veru, primili smo krsno ime, primili smo ove svetinje i ovu zemlju sve u nasledstvo.

ОСТАНИТЕ НА СВОМЕ, НИСТЕ САМИ: Владика Теодосије служио литургију у цркви Покрова пресвете Богородице у Бабином Мосту

foto d.z.

Na nama je da to sačuvamo, životom osveštamo i sve to predamo ovoj deci koja imaju pravo na ovu zemlju, lepotu i ove svetinje. Onda nećemo pogrešiti i onda ćemo imati spokojstvo i mir Božiji u dušama našima.

Ovo je u besedi posle liturgije koju je jutros služio u hramu Pokrova presvete Bogorodice u Babinom Mostu većinski srpskom selu u opštini Obilić kazao vladika Teodosije episkop raško prizrenski poželevši srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da ih Gospod osnaži i ukrepi, da im „dometne snage i hrabrosti da ostanu svoji na svome zajedno sa svojom crkvom“.

- Niste sami, tu su naši sveštenici i monasi, naše svetinje, to su vaši bližnji koji ni pod koju cenu neće da napuste ove prostore - kazao je vladika Teodosije u prepunoj crkvi u Babinom mostu gde je sa sveštenstvom služio svetu liturgiju.

Okupljenim vernicima, preostalim u više srpskih sredina u opštini Obilić, episkop je kazao da i kada smo u opasnosti, u neprilici, nevolji, bolesti, nemaštini, treba da se setimo Gospoda i da stremimo da budemo bliži Gospodu.

-A možemo da mu se približimo, u vreme časnoga posta, molitvom i postom, znajući da kada smo u njegovoj blizini da ćemo dobiti isceljenje duše i tela- rekao je vladika Teodosije naglasivši da ako imamo mir Božji u sebi, onda ništa nam spolja ne može nauditi, nikakav strah nas ne može smutiti i onda nećemo praviti greške, onako kako ih često pravimo u ovom životu". A imati mir Božiji u nama, znači, kako je dodao, da imamo ljubavi prema Bogu, prema Crkvi, prema ovoj svetoj zemlji kojom hodimo i kojom su hodili naši preci, prema ovim svetinjama koje su nam date od Boga i od naših svetih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)