SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI ZAKAZANA ZA SUTRA: Rusija ne odustaje od rasprave o NATO agresiji na SRJ

Novosti online

27. 03. 2024. u 12:34

MISIJA Rusije pri UN ponovo je tražila sednicu Saveta bezbednosti povodom 25 godina od agresije NATO-a protiv Jugoslavije, rekao je zamenik ruskog ambasadora Dmitrij Poljanski, prenosi Sputnjik.

СЕДНИЦА САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ ЗАКАЗАНА ЗА СУТРА: Русија не одустаје од расправе о НАТО агресији на СРЈ

Foto: Printskrin

Ovu informaciju prenele su i RIA novosti

"Ponovo smo tražili održavanje sednice SB UN na temu agresije NATO-a protiv Jugoslavije. I nakon dana žestokog protivljenja od strane naših oponenata izdejstvovali smo da Japan, predsedavajuća zemlja, ipak zakaže sednicu 28. marta za 15 sati po američkom vremenu", rekao je Poljanski.

Prethodno je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da je Rusija ogorčena zbog neprofesionalnog ponašanja francuske delegacije koja je, uz podršku drugih zapadnih delegacija, 25. marta sprečila održavanje sednice SB UN o agresiji NATO na Jugoslaviju.

Istovremeno je poručila da ruska strana namerava da insistira na tome da se sednica SB UN o NATO agresiji na Jugoslaviju održi na ovaj ili onaj način, jer to nije samo jedan u nizu događaja u istoriji, nego prekretnica u formiranju trenutne situacije na Balkanu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!