DARKO MLADIĆ: NATO podelio Jugoslaviju da bi se proširio ka Rusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 03. 2024. u 19:41

DARKO Mladić, sin i pomoćnik poznatog srpskog generala i veterana balkanskih ratova Ratka Mladića, govorio je za Sputnjik, ohrabrujući Rusiju da izvuče pouke iz jugoslovenske krize, jer veruje da je Zapad spreman da ponovi istoriju.

ДАРКО МЛАДИЋ: НАТО поделио Југославију да би се проширио ка Русији

Foto AP

Prava svrha uplitanja NATO-a u unutrašnju političku borbu Jugoslavije bila je ekspanzija na istok, ka ruskoj granici, kaže za Sputnjik Darko Mladić, sin i pomoć poznatog srpskog generala Ratka Mladića.

-Moj otac je previše dobro znao šta NATO želi, zašto ide u rat na Balkanu i zašto je Jugoslavija podeljena, rekao je on.

Darko Mladić se prisetio da je njegov otac služio u elitnim jedinicama Jugoslovenske narodne armije i da je dobro znao za planove NATO-a.

-Iz njih [planova] je bilo jasno da Jugoslavija i Balkan nisu [pravi] cilj NATO-a, NATO je želeo da poveže severno i južno krilo Severnoatlantske alijanse, naglasio je gen. Mladićev sin.

Baza NATO-a na Kosovu i Metohiji zove se „Bondstil” i, prema rečima Darka Mladića, to je referenca na vezu koju je vojna alijansa uspela da uspostavi.

Darko Mladić je dodao da Zapad ima iste planove za Rusiju i da sukob u Ukrajini nema veze sa samom Ukrajinom, već je usmeren na „destabilizaciju Rusije“.

-Čini mi se da se [proces] koji je započeo u Jugoslaviji 1991. godine privodi kraju u Ukrajini, dodao je on.

Međutim, Mladić-mlađi smatra da će Rusija izbeći sudbinu Jugoslavije – ne samo zbog ogromnih političkih i vojnih resursa, već i zbog aktivne spoljne politike.

-Mislim da je vaš lider to shvatio [planove Zapada] i sada preduzima korake da to spreči, zaključio je on.

sputnikglobe.com

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!