5. i 6. MAJA VELIKI VASKRŠNJI SABOR SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Vučić saopštio ishod sastanka sa Porfirijem i Dodikom

Novosti online

18. 03. 2024. u 19:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će 5. i 6. maja biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske, na kojem će biti donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na ognjištima, ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine.

5. и 6. МАЈА ВЕЛИКИ ВАСКРШЊИ САБОР СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Вучић саопштио исход састанка са Порфиријем и Додиком

Foto printskrin Instragram/buducnostsrbijeav

To je ishod današnjeg razgovora predsednika Vučića sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom SPC Porfirijem.

- Posle višesatnih razgovora koje smo Dodik i ja, u prisustvu patrijarha Porfirija, danas imali, donet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske - naveo je Vučić, a saopštila pres služba predsednika.

Na tom Saboru će biti donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine, napomenuo je Vučić.

Dodao je da će nova Vlada Srbije i Vlada RS pripremiti deklaraciju i moguće druge pravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje skupštinama Srbije i RS.

Preneo je da su on i Dodik, patrijarha Porfirija upoznali sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od njega zatražili blagoslov i podršku SPC.

- O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost - dodao je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!