ESKOBAR: Teška ali neophodna odluka o uknjižbi zemljišta manastira Visoki Dečani

Novosti online

13. 03. 2024. u 12:45

SPECIJALNI izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar pozdravio je danas odluku privremenih institucija u Prištini da uknjiže imovinu manastira Visoki Dečani i naglasio da je to važan i neophodan korak.

ЕСКОБАР: Тешка али неопходна одлука о укњижби земљишта манастира Високи Дечани

Foto: Printskrin RTS

- Želim da napomenem da je današnja odluka za manastir veoma važna, bila je teška, ali neophodna. Zahvaljujemo institucijama na ovom koraku, rekao je Eskobar posle sastanka sa predsednicom privremenih institucija u Prištini Vjosom Osmani, prenosi Koha.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je od Katastarske agencije u Prištini zatražio da uknjiži imovinu manastira Visoki Dečani, onako kako je odlučio takozvani ustavni sud.

On je to rekao na sednici svog kabineta i dodao da je Prištini postalo jasno da mora da bira između dve opcije - da sprovede odluku tzv. Ustavnog suda ili da se pitanje Prištine u vezi sa članstvom u Savetu Evrope skine sa dnevnog reda, prenosi Reporteri.

Privremene prištinske institucije odbijale su da sprovedu odluku takozvanog ustavnog suda u Prištini iz 2016. godine, prema kojoj moraju da kao vlasništvo manastira Visoki Dečani upišu oko 24 hektara zemlje u okolini manastira.

BONUS VIDEO: PODKAST "NIJE SAMO NASLOV" - Nemanja Starović: Američko društvo je podvojeno više nego ikada pre

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)