NEMCE BAŠ BRIGA ŠTO NEMA DINARA NA KOSMETU: Ponovo se oglasili i pokazali svo licemerje

Tanjug

06. 03. 2024. u 21:57

AMBASADA Nemačke u Prištini poručila je danas da bi pitanje zabrane dinara na Kosovu i Metohiji trebalo da bude deo dijaloga sa Beogradom, kao i da bi predstavnici vlasti u Prištini trebalo da učestvuju na svakom sastanku koji povodom toga sazivaju posrednici EU.

НЕМЦЕ БАШ БРИГА ШТО НЕМА ДИНАРА НА КОСМЕТУ: Поново се огласили и показали сво лицемерје

Foto: Novosti

U odgovoru ambasade za Telegrafi su istakli da zbog pitanja zabrane dinara nije zabrinuta samo Nemačka, već i druge zemlje. Takozvana centralna banka Kosova donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM.

Na sastanku održanom 27. februara u Briselu o pitanju zabrane dinara, Prištinu je predstavljao šef centralne banke, a Beograd glavni pregovarač Petar Petković.

Uredbu su kritikovale EU i SAD. Vašington je zatražio da Priština odloži sprovođenje odluke, uz obrazloženje da je doneta bez prethodnih konsultacija i bez razmatranja uticaja na srpsko stanovništvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!