VUČIĆ: Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu

Novosti online

28. 02. 2024. u 13:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu.

ВУЧИЋ: Украјина је једна од ретких земаља која може да говори о територијалном интегритету

Foto: Printskrin

Ukrajini danas nije lako i mi Ukrajini nemamo šta da zamerimo. Morate imati u vidu da Ukrajina nije priznala Kosovo i ja sam to danas ovde rekao. Rekao sam da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govorio o teritorijalnom integritetu, jer ona nije gazila nečiji tuđi kao što je većina drugih, iako su im usta puna toga. Ovde je čak Osmani pred Rojtersovim kamerama i pred svima drugima rekla kako se zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta. Onda se vi pitate je li moguće da takva vrsta dvoličja bez presedana može da postoji. Sada je važno da sa Ukrajinom imamo dobre odnose - kazao je Vučić.

On je podsetio da bi eventualno drugačija odluka Ukrajine po pitanju Kosova i Metohije veoma ozbiljno uticala na najmanje dve evropske zemlje.

- Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa Ukrajinom, a poštujući odluku Saveta za nacionalnu bezbednost još od pre dve godine istrajati u politici prijateljstva prema drugim akterima sa istoka Evrope, uključujući i Rusku Federaciju - rekao je Vučić.

Za nas je bilo važno da ovo ne bude nešto što donosi direktne negativne posledice za Republiku Srbiju, kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRITANSKI GENERAL NAJAVIO PORAZ UKRAJINE OVE GODINE: Oblik ruske ofanzive koji će uslediti je prilično jasan