SRPSKA LISTA TRAŽI DA SE KAZNE ODGOVORNI ZA NAPAD NA SVEŠTENIKA: Kurtijev režim uspeo da zatruje i ono malo multietničkog suživota

Novosti online

26. 02. 2024. u 13:19 >> 13:22

SRPSKA lista saopštila je danas da brutalni, sramni, ničim izazvan napad Albanca na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Prizrenu izaziva zabrinutost svih Srba na Kosovu i Metohiji koji se, navodi se, sa posebnim pijetetom odnose prema predstavnicima svoje crkve koja je uvek delila sudbinu svog naroda, kao i da bi kažnjavanje odgovornog bila jedina ispravna odluka.

СРПСКА ЛИСТА ТРАЖИ ДА СЕ КАЗНЕ ОДГОВОРНИ ЗА НАПАД НА СВЕШТЕНИКА: Куртијев режим успео да затрује и оно мало мултиетничког суживота

Bogoslovija u Prizrenu / Foto I. Marinković

Kako se navodi, očigledno da je Kurtijev režim uspeo da zatruje i taj mali deo multikulturnog i multietničkog suživota koji se teškom mukom gradio u periodu nakon pogroma 2004. godine uz neverovatnu energiju i toleranciju naše eparhije i vladike Teodosija.

- Želeli bismo da verujemo da će ovo ostati izolavani incident, ali u to ime pozivamo relevantne činioce da odgovorno lice za ovaj sramni čin u odgovarajućem postupku bude kažnjeno i time poslata jasna poruka da je nasilje neprihvatljivo, posebno prema nedužnim ljudima i verskim predstavnicima koji nastoje da izgrade mir i suživot na ovim prostorima. Nesumnjivo da takvo nasilje pred očima hodočasnika ima uticaj i na sve one koji bi želeli da se vrate na Kosovo i Metohiji ili posete svoje svetinje, zbog čega bi kažanjavanje odgovornog bila jedina ispravna odluka, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Reči predsednika Vučića u UN koje će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (38)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)