VAŽNO DA SE "KESA LAŽI" PROSPE PO SRBIJI Vučić o rezoluciji EP: To su notorne laži

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 02. 2024. u 21:11

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić je gostujući na RTS-u govorio o rezoluciji koju je doneo Evropski parlament povodom izbora sprovedenih u Srbiji.

ВАЖНО ДА СЕ КЕСА ЛАЖИ ПРОСПЕ ПО СРБИЈИ Вучић о резолуцији ЕП: То су ноторне лажи

AP Photo/Darko Vojinovic

Kad je u pitanju Rezolucija Evropskog parlamenta, Vučić kaže da se na njenom početku navodi da je on "zloupotrebio poziciju" time što je raspisao izbore, a podseća da su izbori raspisani na izričit zahtev opozicionih stranaka.

- Reč je o notornoj laži Evropskog parlamenta - rekao je on.

Podseća da je drugi stav te Rezolucije da je "srpska policija na brutalan način prekoračila svoja ovlašćenja", a ističe da to nijedan čovek u Srbiji ne misli.

- Policajci su te večeri dva i po sata trpeli teror batinaša koji su ih gađali šipkama, motkama, kamenicama... - izjavio je Vučić i objašnjava da je to 50 puta blaže od bilo koje zemlje koje daju poslanike u Evropski parlament, ali da je zbog geopolitičkih interesa bilo važno da se "kesa laži" prospe po Srbiji.

Kaže da je u Srbiji dovoljno organa da sprovode istrage kada su one potrebne.

- U Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje kakvih god hoćete istraga. Imali smo samo političko mešetarenje i pokušaj da se izbegne odgovornost za po ko na koji po redu poraz i ništa više - naglasio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave