BRNABIĆEVA NA SAMITU VLADA U DUBAIJU: Danas potpisivanje Memoranduma o veštačkoj inteligenciji sa UAE (FOTO)

Novosti online

13. 02. 2024. u 08:10

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić danas nastavlja posetu Dubaiju, gde je na Svetskom samitu vlada očekuju bilateralni sastanci sa zvaničnicima i učešće na otvaranju Foruma vladinih usluga.

БРНАБИЋЕВА НА САМИТУ ВЛАДА У ДУБАИЈУ: Данас потписивање Меморандума о вештачкој интелигенцији са УАЕ (ФОТО)

Foto: Tanjug

Premijerka će prisustvovati potpisivanju Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti veštačke inteligencije između srpskog Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Instituta za veštačku inteligenciju Srbije i Saveta za istraživanje napredne tehnologije UAE. Memorandum će potpisati ministar Mihailo Jovanović, direktor Instituta Dubravko Ćulibrk i generalni sekretar Saveta UAE Fejsal el Banai.

Premijerka je započela prvi dan na Samitu bilateralnim sastancima sa stranim zvaničnicima.

Ona se prvo susrela sa emiratskim ministrom za veštačku inteligenciju Omarom Sultanom el Olamom, sa kojim je razgovarala o mogućnostima i potencijalu te tehnologije. Razgovarala je i sa egipatskim kolegom Mustafom Kemalom Madbulijem o mogućnostima zaključivanja sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

Foto: Tanjug

 

Brnabićeva je na marginama samita razgovarala i sa ministrom za toleranciju UAE, šeikom Nahjanom bin Mubarak el Nahanom, premijerom Kube Manuelom Marerom Kruzom, kao i sa osnivačem Svetskog ekonomskog foruma Klausom Švabom.

Susrela se i sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju (OECD) Matijasom Kormanom. Govorila je na panelu "Budućnost mobilnosti", gde je poručila da je železnica budućnost za mobilnost i da će Srbija nastaviti da ulaže u svoju železnicu, ali i navela šta sve Srbija čini na polju inovativnosti.

Posle panela je u izjavi medijima rekla da očekuje da sredinom godine Srbiju poseti američki novinar Taker Karlson, sa kojim je razgovarala na ceremoniji otvaranja Samita u Dubaiju.

Brnabićeva je poručila i da je Srbija na vreme prepoznala značaj veštačke inteligencije. Premijerka je tokom susreta sa direktorkom MMF Kristalinom Georgievom navela da očekuje rast BDP-a Srbije od 3,5 odsto, kao i da je Georgieva pohvalila srpsku fiskalnu politiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (24)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)