SRPSKA OPOZICIJA ŠURUJE SA KURTIJEM: Isplivala fotografija - cilj je jedan, priznati nezavisno Kosovo

Novosti online

11. 02. 2024. u 09:47

LAŽNI premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti slikao se sa Andreasom Šiderom, poslanikom Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu.

СРПСКА ОПОЗИЦИЈА ШУРУЈЕ СА КУРТИЈЕМ: Испливала фотографија - циљ је један, признати независно Косово

Foto: Novosti

Ima neka tajna veza.

Fotografija je nastala nedavno na jednom skupu Partije evropskih socijalista i još jedan je dokaz da opozicija u Srbiji šuruje sa mrziteljem Srbije Aljbinom Kurtijem.

Sada je jasno zašto je Kurti podržao opozciju u Beogradu, osmesi i prisan zagrljaj govore više od hiljadu reči.

I Kurti i srpska opozicija imaju isti cilj, da priznaju nezavisnost Kosova. Najbolji dokaz za to je isti govor koji je lažni prmeijer održao u SB UN, kao i opozicija u Evropskom parlamentu.

Podsetimo, Andreas Šider svojim izjavama i optužbama podržao je opoziciju u Srbiji, ne navodeći dokaze o nepravilnostima na nedavnim izborima.

Foto: Novosti

- Šider zauzima nediferenciran stav, a da sam nije identifikovao izborne nepravilnosti. Ovo je sumnjivo, ali tipično za njega i njegovu stranku. Čak i da želi da podrži opoziciju u Srbiji, što je legitimno, treba to otvoreno da kaže, a ne da tvrdi da se ponaša kao neko ko je neutralan - naglasio je šef delegacije FPOe u Evropskom parlamentu i nosilac liste te stranke na evropskim izborima Harald Vilimski.

On je istakao da je potpuni apsurd što upravo Šider govori o izbornim nepravilnostima.

- SPOe, stranka Andreasa Šidera, nije uspela ni da održi svoju skupštinu kako treba, pa bi trebalo da brine o svojoj partiji umesto da se meša u tuđe stvari - podvukao je Vilimski.

Foto: Profimedia

Šef spoljnopolitičkog odbora FPOe Maksimilijan Kraus je odgovorio da Šider i ne zna da je u Srbiji na osnovu dvojnog državljanstva dozvoljeno glasanje na izborima. U svojoj oštroj kritici kaže:

- To neznanje bi bila apsolutna sramota i nedostojno jednog poslanika u Evropskom parlamentu. Dok Šider želi da dozvoli strancima da učestvuju na izborima u Austriji, sprečava građane Srbije. To je apsurdno.

Izgubio kredibilitet

Maksimilijan Kraus je podsetio da su se SPOe, ali i Narodna partija Austrije (OeVP) često jednostrano zalagale za interese tzv. Kosova i da nisu bile objektivne u svojim stavovima.

- Šider je s tim u vezi izgubio kredibilitet. Odluka za koga će glasati Austrijanci srpskih korena ostaje na biračima. FPOe sa šefom delegacije u Briselu, Haraldom Vilimskim je najbolji izbor - naglasio je Kraus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)