TRIKOVI I LAŽI ALJBINA KURTIJA: Priština protivpravno ukinula dinar

Novosti online

10. 02. 2024. u 13:53

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti iz Njujorka posle sednice SB UN i rekao da je na sednici bilo više trikova i laži Aljbina Kurtija

ТРИКОВИ И ЛАЖИ АЉБИНА КУРТИЈА: Приштина противправно укинула динар

Foto: Printskrin

- Na taj način Kurti nastavlja sa politikom progona srpskog naroda, s obzirom da je za poslednju godinu dana 14 odsto Srba zbog nasilne politike  napustilo prostor Kosovo i Metohiju i otišlo u centralnu Srbiju - rekao je Petković.

Takođe, jasno je da se ukidanjem dinara direktno "udara na srpske institucije" koje sve funkcionišu i oslanjaju se na platni promet u dinarima.

On je podsetio da Aljbin Kurti nema pravo da jednostrano donosi takvu odluku zbog toga što je Briselskim sporazumom i sporazumom u opštim principima iz 2015. godine jasno definisano da Srbija ima pravo da finansira ZSO i kako su SAD u svom prvom reagovanju rekli da Srbi na KiM kroz ZSO imaju pravo na finansijsku autonomiju.

Foto: Novosti

- Sve te institucije koje su sada na KiM i školstvo i bolnice i vrtići i lokalna samouprava i sve ostale naše institucije predstavljaju temelj za formiranje ZSO. Posebno je važno da se ukaže da je cilj te odluke da se direktno udari na srpski narod - rekao je Petković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)