USVOJENA SRAMNA REZOLUCIJA O SRBIJI

Tanjug

08. 02. 2024. u 12:19

EVROPSKI parlament usvojio je sramnu rezoluciju o Srbiji.

УСВОЈЕНА СРАМНА РЕЗОЛУЦИЈА О СРБИЈИ

Foto: Printscreen

Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu glasali su o rezoluciji o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja.

Za usvajanje rezolucije protiv Srbije lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović boravili u Strazburu, gde su na panelu organizovanom u okviru EP, izneli gomilu neistina na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i regularnosti izbora koji su u Srbiji održani 17. decembra. 

Bezbroj neistina u nacrtu rezolucije

Podsetimo, za usvajanje ove rezolucije lobirala je srpska opozicija čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović brže-bolje krenuli put Brisela. U svojoj rezoluciji koju pokušavaju da proguraju izneli su bezbroj, blago rečeno, neistina i iskrivljenih činjenica. 

Sa druge strane, u nacrtu se nigde ne pominje skandal koji krši sva pravila normalnog sveta, da Srbima sa KiM nije bilo dozvoljeno da glasaju. Evropski parlament osudio je u rezoluciji "nesrazmernu upotrebu policijske sile prema protestantima radi izborne prevare".

BONUS VIDEO:

SKANDAL!!! Opozicija ćuti - dok Viola za Kosovo kaže da nije "domaće pitanje"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!