KURTIJEV REŽIM ZAPOČINJE ETNIČKO ČIŠĆENJE NA KIM: Srpska lista upozorava na odsustvo reakcije EU i KFOR-a

Novosti online

02. 02. 2024. u 13:21

SRPSKA lista saopštila je, povodom današnjih upada tzv. kosovske policije u Privremene organe u Peći, Istoku i Klini, da je očigledno da režim Aljbina Kurtija želi da po principu blickriga protera srpske institucije, SPC i srpski narod koristeći pasivnost zapadnih centara moći.

КУРТИЈЕВ РЕЖИМ ЗАПОЧИЊЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ НА КИМ: Српска листа упозорава на одсуство реакције ЕУ и КФОР-а

Foto: Srpska lista

Srpska lista navodi da je talas zatiranja svega srpskog na Kosovu i Metohiji pod dirigentskom palicom Kurtija i uz glasno ćutanje međunarodne zajednice nastavljen danas upadom u Privremene organe opština Peć, Istok i Klina i ističe da, uz brutalni upad desetine do zuba naoružanih specijalaca u mirna srpska sela, Kurtijev režim sprovodi etničko čišćenje srpskih sredina na KiM dok EU ćuti, a KFOR ni na koji način ne reaguje, iako ima obavezu da zaštiti mir, sigurnost i slobodu svih građana, bez obzira na nacionalnost.

"Očigledno je da Kurtijev režim želi da po principu blickriga protera srpske institucije, Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod koristeći pasivnost Zapadnih centara moći, koje srpski narod smatra direktnim saučesnikom u ovim antisrpskim akcijama režima u Prištini", ističe se u saopštenju.

Srpska lista je pozvala srpski narod da ostane miran i suzdržan kako ne bi dali povod, kako je navedeno, "okupacionim falangama da koriste silu i hapse poštene i časne srpske domaćine, upadaju u srpske domove i ugroze bezbednost svojih porodica". Koliko god nam svima bilo teško, moramo da sačuvamo prisebnost i jedni druge, jer ni ovo zlo neće doveka trajati, dodaje Srpska lista i ukazuje da delovanje Prištine treba posmatrati kao delovanje okupatora i nikako drugačije, jer režim u Prištini ne poštuje ni sopstvene zakone i pravila kojima se garantuju prava srpskog naroda.

Pozivamo i našu državu da najhitnije reaguje i zahteva od Evropske unije i KFOR-a da spreči Kurtija u obračunu sa srpskim narodom na ovim prostorima jer se ovaj zulum ne može trpeti te će dovesti do egzodusa srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta, navedeno je u saopštenju.

Tzv. kosovska policija upala je danas u Privremene organe opština Peć (u Goraždevcu), Istok (u mestu Osojane) i Klina (u selu Vidanje).

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola