OPTUŽBE ZA ETNIČKO ČIŠĆENJE NA KOSOVU: Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava oštru osudu vlasti u Prištini

Novosti online

02. 02. 2024. u 12:34

UPAD naoružanih pripadnika Kosovske policije u Privremene organe u Goraždevcu, u mestu Osojane i selu Vidanje, nastavak je etničkog čišćenja i zatiranja Srba na Kosovu i Metohiji u direktnoj režiji Aljbina Kurtija pred očima kompletne međunarodne zajednice, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

ОПТУЖБЕ ЗА ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ НА КОСОВУ: Канцеларија за Косово и Метохију изражава оштру осуду власти у Приштини

Foto Privatana arhiva

Kurtijevi specijalci zatvorili su srpske opštine u Metohiji, koja je tokom sukoba 1999, a potom i tokom Pogroma 2004. godine potpuno nasilno etnički očišćena od Srba.

Teškom mukom, Srbi su se u malom broju vratili na svoja ognjišta i u povratnička naselja gde im je život garantovala i međunarodna zajednica, a danas ih Kurti policijom, dugim cevima i oklopnim vozilima ponovo proteruje, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Tokom današnje nelegalne i nasilne akcije, privedeni su i predsednici privremenih organa na informativne razgovore, a u nasilnom upadu u mirne srpske sredine zatvoreni su i Domovi zdravlja, ambulante, apoteke.

Ovakva akcija usledila je nakon prošlonedeljnog upada u opštinu Gora koji nije osudio nijedan pripadnik međunarodne zajednice i svojim glasnim ćutanjem postaju saučesnici ovakvih Kurtijevih nedela, navodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave