HALA 1 - EPICENTAR KULTURNOG DEŠAVANJA BEOGRADA: Ministar Mali pokazao kako će izgledati institucije kulture do 2027. godine (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 02. 2024. u 13:06

MINISTAR finansija Siniša Mali pokazao je kako će izgledati Hala 1 Beogradskog sajma, čime će Srbija osnažiti svoju poziciju na kulturnoj mapi Srbije.

ХАЛА 1 - ЕПИЦЕНТАР КУЛТУРНОГ ДЕШАВАЊА БЕОГРАДА: Министар Мали показао како ће изгледати институције културе до 2027. године (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

- Nastavljamo da ulažemo u kulturu, da obnavljamo institucije kulture i gradimo nove, da osnivamo nove centre kulturnih dešavanja. Ponosan sam što će Hala 1 Beogradskog sajma postati jedno takvo mesto – epicentar kulturnog života u našem gradu. A setite se samo koliko su nas napadali da ćemo da rušimo Halu 1, i svih laži koje su pojedinci iz opozicije izgovarali. Sada ih još jednom demantujemo, s obzirom na to da Hala 1 ne samo da neće biti srušena, već će imati čak tri operske scene, opremljene najsavremenijom scenskom tehnikom i izgrađene po najvišim svetskim standardima. Istovremeno, Hala 1 će moći da ugosti baletske ansamble, orkestre i pozorišne trupe, i to kako naše domaće, tako i inostrane. Na taj način Hala 1 će biti domaćin međunarodnih muzičkih događaja i renomiranih svetskih umetnika, a Beograd i Srbija će potvrditi i ojačati svoju poziciju na kulturnoj mapi Evrope.

Takođe, zgrada Železničke stanice u Beogradu će biti adaptirana u Istorijski muzej, u zgradi Pošte u Savskoj će biti Dečiji muzej, imaćemo dve nove pozorišne scene, kao i novi muzej posvećen Nikoli Tesli.

Svi ovi projekti su deo programa „Skok u budućnost 2027“, a koji će doprineti ogromnom napretku i razvoju cele naše zemlje. Očekuju nas ogromne investicije, realizacija važnih projekata – dalja izgradnja auto-puteva i brzih saobraćajnica, metroa, izgradnja i obnova pruga, obnova i izgradnja škola, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, izgradnja BIO4 kampusa, dalja ulaganja u zaštitu životne sredine, sport, kulturu. Očekuje nas dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta, dalje poboljšanje životnog standarda građana Srbije.

Među svim važnim projektima na kojima već radimo i koji su tek pred nama, moram da izdvojim organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO 2027, čiji će Beograd biti domaćin - napisao je ministar Mali u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave