"NEMAMO ČINJENICE" Nevedalova: Debata o izborima u Srbiji preuranjena i nepravedna

Novosti online

18. 01. 2024. u 13:55

EVROPSKA poslanica iz Slovačke Katarina Rot Nevedalova izjavila je danas da je debata u Evropskom parlamentu o izborima u Srbiji bila preuranjena jer i dalje ne postoje rezultati zvanične istrage Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

НЕМАМО ЧИЊЕНИЦЕ Неведалова: Дебата о изборима у Србији преурањена и неправедна

Foto Tanjug/AP

- Mislim da su debate poput ove veoma preuranjene jer nemamo rezultate zvanične istrage OEBS-ove misije ODIHR, što je deo uobičajene misije. Trebalo bi da, kao Evropski parlament, sačekamo rezultate ovih posmatrača i misije koju su imali u Srbiji tokom izbora. Tako da mi se ne sviđa mnogo ova debata - rekla je Rot Nevedalova za Tanjug.

Ona je ocenila i da je održavanje ovakve debate bilo prilično nepravedno jer, kako je naglasila, "ovo što imamo i što je bilo tokom debate je rekla-kazala", a ne činjenica. 

- Dok ne budemo imali neke odgovarajuće papire na kojima treba da radimo, ne bi trebalo da imamo vrste debate kao što je ova, niti da imamo rezoluciju koja je u pripremi za februarsko zasedanje Evropskog parlamenta. Ne sviđa mi se ovo mnogo - poručila je Rot.

BONUS VIDEO: SRBIJA UŽIVA VELIKI UGLED U SVETU - Dušek i Garibvašili čestitali Vučiću pobedu na izborima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)