"NOVOSTI" SAZNAJU: Kurti zabranio pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da uđu na Kosmet

Novosti onlajn

23. 11. 2023. u 11:05

VLASTI u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem zabranile su sinoć pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM Svetlani Miladinov i Igoru Popoviću da uđu na prostor Kosova i Metohije. Trebalo je da njih dvoje danas prisustvuju Danu opštine Kosovska Mitrovica, ali im je to zabranjeno.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Курти забранио помоћницима директора Канцеларије за КиМ да уђу на Космет

Foto: Profimedia

Dok Priština već više meseci brani ulazak na prostor KiM direktoru Kancelarije i glavnom pregovaraču u dijalogu Petru Petkoviću, prelaz je u utorak zabranjen i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Mileni Parlić, a ista zabrana izrečena je u ponedeljak, 20. novembra, i pomoćnici direktora Jeleni Stojković koja je trebalo da poseti dve socijalno ugrožene porodice, potvrđeno je u Kancelariji za KiM "Novostima". 

Svim pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM rečeno je da im je ulaz na prostor Kosova i Metohije zabranjen do 31. decembra, ali bez ikakvog obrazloženja i osnova.

Prema sporazumu o slobodi kretanja postignutom u Briselu pomoćnici direktora svoje posete ne najavljuju Prištini već im se predviđa nesmetan ulaz na prostor KiM. 

Zbog toga će Beograd o ovom kršenju sporazuma obavestiti i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka. Jasno je da Kurti na ovaj način želi da se spreči predstavnike države Srbije da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji. Takođe, vreme na koje su oročene zabrane jasno ukazuje da Kurti zapravo želi da se umeša u izborni proces 17. decembra.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA - Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona