ŠOLAKOVIM SLEDBENICIMA SMETA ISTRAGA: Junajted grupa umešana u sve, policiji i Poreskoj podnet zahtev za prikupljanje obaveštenja

Novosti online

18. 11. 2023. u 09:50

UPRAVA kriminalističke policije izvršila pretres preduzeća D Ekspres, privatne kompanije za kurirsku službu koja je kako se saznaje u vlasništvu Junajted grupe.

ШОЛАКОВИМ СЛЕДБЕНИЦИМА СМЕТА ИСТРАГА: Јунајтед група умешана у све, полицији и Пореској поднет захтев за прикупљање обавештења

Dragan Šolak, Foto Printskrin

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je MUP-u Republike Srbije i Poreskoj policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, nakon dostavljanja informacija od strane MUP-a da postoje indicije da je u kompaniji “D Ekspres“ izvršeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Naloženo je da MUP i Poreska policija u okviru svojih zakonskih ovlašćenja prikupe i obezbede dokaze koji mogu biti od značaja za vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu.

Upad kriminalističke policije u prostorije ove firme prokomentarisali su lideri opozicije okupljene oko liste Srbija protiv nasilja nazivajući ga skandaloznim.

“Policija nije upala u Poštu da ispita korumpiranog direktora koga svi plaćamo, ali je zato upala u privatnu firmu poput reketaša, da pomogne u kampanji režima protiv radnika koji štrajkuju. Mogli bi da vide i čemu služi prislušni centar na 3.spratu Pošte!?”

Napisao je Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije, na svom Tviter profilu, ne komentarišući činjenicu da je firma D Ekspres u vlasništvu Junajted grupe, čiji je vlasnik Dragan Šolak, glavni medijski pokrovitelj izborne kampanje “Srbija protiv nasilja”.

Interesantna je činjenica da je predstavnik sindikata “Sloga” u Pošti Srbije, Stefan Mitrović, danima unazad gostovao na Nova S (Medij u vlasništvu Junajted grupe) odakle je pozivao zaposlene u pošti da ostaju u protivzakonitoj obustavi rada, a da je baš sindikat koji on predstavlja podržao i listu Srbija protiv nasilja, piše Nacionalist.

Za sve ovo vreme dok su Šolakovi mediji, odnosno mediji u vlasništvu Junajted grupe navijali da se štrajk nastavi, navodno podržavajući radnike, Pošte Srbije su gubile na dnevnom nivou milione, dok su poslove pošte preuzimale privatne kurirske službe poput D Eskpresa, koji se upravo u sred štrajka reklamirao na istim tim medijima kao jedna od najboljih kurirskih službi u Srbiji.

Podsećamo, “Novosti” su ranije pisale o tome da Mitrović nije samo običan poštar već, jedan od vlasnika “D Ekspresa” i sindikalac Dragana Đilasa i Dragana Šolaka.

Da Više javno tužilaštvo funkcioniše po zakonu, a ne po nalozima stranih agentura pokazuje i činjenica da su večeras policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ušli u prostorije “Pošta Srbije”, što su pojedini mediji i preneli.

Zašto Miroslavu Aleksiću, Mariniki Tepić i ostalim proevropskim liderima, sponzorisanim od strane Dragana Đilasa i Dragana Šolaka smeta istraga više je nego očigledno, jer je udar na preduzeća njihovih šefova, udar i na njih same.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!