KURTIJEVA I VJOSINA TUŽBA MRTVO SLOVO NA PAPIRU: Predstavnici lažne države bi da tuže Srbiju za navodni genocid

Novosti onlajn

08. 11. 2023. u 12:17

LAŽNI premijer, navodna predsednica i predsednik Skupštine tzv. Kosova, Aljbin Kurti, Vjosa Osmani i Gljauk Konjufca pripremaju tužbu za genocid protiv Srbije.

КУРТИЈЕВА И ВЈОСИНА ТУЖБА МРТВО СЛОВО НА ПАПИРУ: Представници лажне државе би да туже Србију за наводни геноцид

Foto: Profimedia

To je na konferenciji za novinare saopštila ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu koja nije otkrila detalje o ovoj tužbi, ali je rekla da se radi u tom pravcu.

- Što se tiče tužbe za genocid, ona je u vladinom programu. Kurti, Osmani i Konjufca su angažovani u ovom procesu. Zbog osetljivosti ovog pitanja ne možemo iznositi više detalja, ali vas uveravam da se bavimo ovim pitanjem - rekla je Hadžiu.​

Međutim, Kurti i Osmanijeva su zaboravili da tzv. Kosovo ne može da podnese takvu tužbu jer nije član Ujedinjenih nacija (UN) i stoga, kao takva, ne može da bude stranka pred Međunarodnim sudom pravde.

BONUS VIDEO: KONTINGENT SRPSKIH LEKOVA USKORO U BOLNICAMA NA KIM

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo