VELIKE REČI SI ĐINPINGA O NAŠOJ ZEMLJI: Podržavamo nezavisni put Srbije, spremni da zajedno održavamo međunarodnu pravdu

Tanjug

06. 11. 2023. u 16:14

KINA podržava nezavisni razvojni put Srbije i spremna je da sa Beogradom radi na održavanju međunarodne pravde i nepristrasnosti, izjavio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u Pekingu.

ВЕЛИКЕ РЕЧИ СИ ЂИНПИНГА О НАШОЈ ЗЕМЉИ: Подржавамо независни пут Србије, спремни да заједно одржавамо међународну правду

Foto: Profimedia/Vikipedija

Kineski predsednik je takođe naveo da je potrebno jačanje saradnje između zemalja u različitim oblastima, posebno u oblasti naučno-tehnoloških inovacija, obrazovanja, sporta i turizma.

On je takođe istakao potrebu promovisanja što skorijeg stupanja na snagu sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije.

On je dodao da Peking nastoji da intenzivno jača odnose sa Beogradom u korist naroda Kine i Srbije.

Takođe je izrazio zadovoljstvo produktivnim sveobuhvatnim strateškim partnerstvom dveju zemalja i ukazao na značaj realizacije velikih zajedničkih projekata.

Premijerka Srbije sastala se u ponedeljak u Pekingu sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, a takođe je posetila 6. Kineski međunarodni uvozni sajam na kome je Srbija počasni gost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!