ČETIRI KANDIDATA SA KiM, VIŠE NEGO NA PROŠLIM IZBORIMA: RIK proglasio izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"

Novosti online

03. 11. 2023. u 18:29

REPUBLIČKA izborna komisija proglasila je danas izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za vanredne parlamentarne izbore 17. decembra, a na njoj se ovog puta nalazi veći broj kandidata sa tzv. Kosova nego na prošlim izborima.

ЧЕТИРИ КАНДИДАТА СА КиМ, ВИШЕ НЕГО НА ПРОШЛИМ ИЗБОРИМА: РИК прогласио изборну листу Александар Вучић - Србија не сме да стане

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Komisija je na današnjoj sednici utvrdila da je uz ovu listu predato 88.083 pravno valjanih potpisa birač koji podržavaju listu i da su se stekli uslovi da se lista na kojoj je 250 kandidata proglasi.

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević predao je juče u 12 časova listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za izbore za narodne poslanike, i to je prva lista koja je predata i koja je proglašena za učešće na predstojećim izborima.

RIK je takođe doneo i rešenje o članu i zameniku člana koji će kao predstavnik ove liste ući u prošireni sastav komisije.

Na izbornoj listi "Aleksandar Vućić - Srbija ne sme da stane" nalazi se četiri kandidata sa Kosova.

Na 27. mestu liste je Goran Rakić, doskorašnji predsednik Srpske liste.

Na 42. mestu je Danijela Vujičić, koja je bila poslanica u doskorašnjem sazivu parlamenta.

Na 82. mestu je dr Dejan Gurešić, dekan Prirodno matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a na 93 poziciji je dr Sonja Ilić, doktor specijalista iz Gračanice.

Na 23. mestu je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove