MI SMO SPREMNI ZA FORMIRANJE ZSO: Vučić - Teško je voditi razgovore sa onima koji su odavno odlučili da priznaju nezavisnost tzv. Kosova

Novosti online

26. 10. 2023. u 20:52

POSLE maratonskih razgovora u Briselu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti, kako bi informisao građane o toku razgovora.

МИ СМО СПРЕМНИ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЗСО: Вучић -  Тешко је водити разговоре са онима који су одавно одлучили да признају независност тзв. Косова

Foto: Printskrin

On je rekao da je papir koji smo primili 21. oktobra dobra osnova za nastavak pregovora i kaže da smo izrazili rezervu prema članstvu KiM u UN.

- Mi smo spremni za formiranje ZSO, u skladu sa predlozima koje smo dobili, ali čini mi se da je danas svima jasno bez obzira na sve trikove, ali nije pitanje potpisa, već sprovođenja onoga što je potpisano i u međuvremenu dogovoreno - kazao je on.

Vučić kaže da je neophodno da se postigne napredak, i da će svima u Evropi biti jasno ko koči napredak.

Odgovarajući na pitanja novinara, on kaže da papir koji smo primili 21. oktobra odnosi na formiranje ZSO.

- Ne mogu da pričam o detaljima, nigde nijedan detalj nije procureo. Takav je dogovor bio.

Predsednik kaže da je teško voditi razgovore sa onima koji su odavno doneli odluku da priznaju nezavisnost tzv. Kosova.

- Kad god se pozovete na Povelju UN, na Rezolucije UN, kao što vidite u slučaju Izraela i Palestine, svi se pozivaju na UN. Ali kada je u pitanju Srbija, onda hoće da se sklone od UN i Povelje UN. Zato je pozicija Srbije teška, i ne mislim da će biti lakše u budućnosti. Borićemo se za opstanak, čuvamo Rezoluciju 1244 i poštujemo međunarodno pravo - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave