"TRI" MINUTA ANE BRNABIĆ U UN VJOSA OSMANI NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Ovo je dom Ujedinjenih nacija, vi niste član UN

Novosti online

24. 10. 2023. u 00:13 >> 00:09

SEDNICA Saveta bezbednosti UN, na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK), održana je u Njujorku.

ТРИ МИНУТА АНЕ БРНАБИЋ У УН ВЈОСА ОСМАНИ НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ: Ово је дом Уједињених нација, ви нисте члан УН

Foto: Printskrin RTS

Ana Brnabić je oštro odgovorila na nespretni govor Vjose Osmani u UN. Iako je imala samo tri minuta, premijerka Srbije je duže govorila i iz glave demantovala sve što je Osmanijeva čitala sa papira.

Podsetila je na činjenicu da Priština nije formirala ZSO, te da nije ispoštovala ništa iz Briselskog sporazuma, a Osmanijeva je govorila kako je Priština "konstruktivna".

- Čuli smo od gospođe Osmani da je "Kosovo* konstruktivno i posvećeno dijalogu". Nismo čuli zašto Kosovo* nije implementiralo Briselske sporazume duže od 10 godina. Duže od 10 godina! Toliko su konstruktivni i posvećeni u stvari. Beograd je uradio sve što je proklamovano Briselskim sporazumima, a Priština nije implementirala ni jednu jedinu reč. Toliko su konstruktivni i posvećeni! - kazala je premijerka.

Objasnila je na primeru formiranja tzv. Kososvkih bezbednosnih snaga da pravo veta Srba ne postoji u praksi.

Premijerka je čak uspela da ukaže članicama SB UN da Vjosa Osmani ne može ni da kaže "Srbija", pa je govorila samo o "pravoslavnoj crkvi".

Komentarišući izjavu Osmanijeve da "Beograd teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji, a da ih Priština brani", Brnabićeva je rekla da je od maja ove godine 2.000 srpskih porodica napustilo KiM i otišlo u centralnu Srbiju.

- Bežali su od vas koji ih branite - poručila je premijerka Srbije Osmanijevoj.

Dodala je da tzv. Kosovo ima najmanje povratnika nakon rata.

- Zašto se ljudi ne vraćaju? Jer kada se vrate, bivaju uhapšeni, a u zatvoru ostanu u proseku dve godine - rekla je Brnabićeva.

Ukazala je na činjenicu da tzv. Kosovo nije članica UN, već Srbija i to u svojim granicama unutar kojih je i autonomna pokrajina Kosovo i Metohija.

- Sedimo u Savetu bezbednosti UN. Ovo je dom Ujedinjenih nacija. Vi niste član UN - zaključila je Brnabićeva. 

BONUS VIDEO: KRV ALBANSKOG POLICAJCA JE NA KURTIJEVIM RUKAMA - Premijerka o dešavanjima na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)