OVO JE TERORISTA O KOM JE U NJUJORKU GOVORILA ANA BRNABIĆ: Pokušao da ubije srpskog dečaka i njegovog brata, a danas je slobodan čovek

Novosti online

23. 10. 2023. u 22:19

IZVRŠILAC oružanog napada na Badnje veče ove godine na Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) u Gotovuši kod Štrpca je Azem Kurtaj. O njemu je večeras govorila i Ana Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN.

ОВО ЈЕ ТЕРОРИСТА О КОМ ЈЕ У ЊУЈОРКУ ГОВОРИЛА АНА БРНАБИЋ: Покушао да убије српског дечака и његовог брата, а данас је слободан човек

Foto: Novosti

Reč je o pripadniku tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga. Inače, radi se o sinu poginulog teroriste OVK Danuša Kurtaja. Na njih je Kurtaj otvorio vatru iz kola u pokretu, kada su nosili badnjak.

- Ljudski gledano, apsolutna prekretnica kada su svi shvatili da Priština želi da Srbi odu, nije bio pokušaj ubistva 11-godišnjeg deteta Stefana Stojanovića i njegovog 21-godišnjeg rođaka Miloša, dok učestvuju u božićnoj litiji u Gotovuši, kod Štrpca . Ne. To je, naime, bio dan kada je Azem Kurtaj, koji je počinio ovaj gnusni zločin pucanja na decu na Božić i koji je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (koje su, inače, nelegalna formacija po čl.15. Rezolucije SB UN 1244), pušten kao slobodan čovek - objasnila je Ana Brnabić.

Azem Kurtaj koji je na Božić pucao i ranio 11-godišnjeg dečaka danas je slobodan čovek, koga je prištinsko pravosuđe potpuno amnestiralo, podseća ona.

- To je možda sve što neko treba da zna o vladavini prava na KiM i sve što neko treba da zna o uslovima u kojima danas žive Srbi i drugo nealbansko stanovništvo na KiM . Dakle, dozvolite mi da svima nama postavim ovo pitanje – kada Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, puca i teško rani dete, a zatim bude proglašen za slobodnog čoveka – zar to nije poziv zvaničnika iz Prištine da neko drugi puca na Srbe, teroriše ih, ranjava ili ubija? Zašto ne bi – nema posledica takvih radnji. Amnestija za Kurtaja je u suštini otvoreni poziv drugima da ponove takve radnje - rekla je ona.

Ove reči premijerke Srbije, predstavnica lažne države Vjosa Osmani nije demantovala u svom govoru.

BONUS VIDEO - MALI STEFAN NA KOG SU PUCALI ALBANCI: Ranjenog dečaka prevoze u Gračanicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!