POKRAJINSKI ODBOR POKRETA SOCIJALISTA: Šolakova Demokratska stranka bi da komada Srbiju i pravi izmišljene nacije

Novosti online

06. 10. 2023. u 22:23

POKRAJINSKI odbor Pokreta socijalista Vojvodina, oglasili su se povodom večerašnjih protesta prozapadne opozicije u Novom Sadu, te poručili kako članovi Šolakovog DS-a "nisu osetili potrebu da pošalju poruke podrške srpskom narodu na KiM, ali zato su osetili potrebu da prave izmišljene nacije".

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА: Шолакова Демократска странка би да комада Србију и прави измишљене нације

Dragan Šolak, Foto Printskrin

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Pošto su učinili sve da se Crna Gora otcepi od Srbije i pošto su pomogli Šiptarima da proglase jednostranu nezavisnost Kosova, žuti pučisti i štetočine bi da dele srpski narod koji živi u severnoj srpskoj pokrajini i da prave nekakvu vojvođansku naciju. 

I večeras se takozvani protest protiv nasilja pretvorio u pljuvanje Srbije i srpskog naroda i večeras su se čule prave težnje žutog ološa o komadanju Srbije. Članovi Šolakove Demokratske stranke nisu osetili potrebu da pošalju poruke podrške srpskom narodu na KiM, ali zato su osetili potrebu da prave izmišljene nacije. 

Mi iz Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista Vojvodina poručujemo Šolaku i Lutovcu da su Srbi sa severa naše zemlje izuzetno jedinstveni i složni, privrženi svojoj državi i da u Srbiji ne postoji nikakva vojvođanska nacija niti Vojvođani, nema podela u našoj zemlji na nađoše i dođoše, nema više parčanja naše zemlje. 

Nije ovo više Srbija sa početka 2000. godine, pa da može svaki dosovac po nalogu zapadnih ambasada i tajkuna da je vređa i gazi kako stigne. 

Dobro je da su svi Srbi imali priliku da vide da se Šolakova Demokratska stranka ne bori protiv nasilja, već da se bori za komadanje Srbije i pravljenje izmišljene nacije", poručili su iz Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista Vojvodina.

BONUS VIDEO: Bahato ponašanje opozicije prema medijima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)