DŽELAT PREKO NOĆI OBUKAO PLAŠT ŽRTVE: U medijskoj interpretaciji Zapada okršaj u Banjskoj kao gumicom izbrisao sva Kurtijeva nedela

S.Rovčanin Tomković

27. 09. 2023. u 07:43

OBRAČUN u Banjskoj na severu Kosova i Metohije, u kojem je za vikend poginuo jedan albanski policajac, ali i najmanje četvorica Srba, kao gumicom je izbrisao nepočinstva režima Aljbina Kurtija prema srpskom narodu koja se ređaju kao na traci još od početka njegovog mandata 2001. godine.

ЏЕЛАТ ПРЕКО НОЋИ ОБУКАО ПЛАШТ ЖРТВЕ: У медијској интерпретацији Запада окршај у Бањској као гумицом избрисао сва Куртијева недела

Foto: Profimedia

U propagandnoj medijskoj mašineriji zapadnih mentora "lažne države" oni koji mesecima trpe teror Prištine munjevito su se izvrnuli u teroriste. Mada nikada sa te strane nije bilo empatije za srpske žrtve, tek sada, posle rafala pokraj zadužbine kralja Milutina, niko neće pominjati šta je prethodilo masakru - da je pucano u Srećka Sofronijevića dok je mirno protestovao u Rudaru, da su meci našli put do dečaka Stefana Stojanovića i njegovog nešto starijeg rođaka Miloša dok su nosili badnjak u Štrpcu, da je teško ranjen Dragiša Galjak kojem je tzv. kosovska policija sasula metke u leđa, da su bacane bombe na srpske kuće... Neće biti ni slova o tome da su specijalci ROSU prekidali čak i transport lekova za bolnicu u Mitrovici, da do Srba nije moglo da dođe ni mleko ni brašno.

Foto: Printskrin

Tekst potpisa

Prema rečima nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Vladislava Jovanovića Beograd ima posla sa "nestašnim partnerima iz Prištine i sa zapada, čije je stav unapred poznat, a sve drugo što se dešava tokom dijaloga - osmeh, dogovor, dobra vest, loša vest su manipulativna sredstva".

- Cilj je da se sada ubrza završetak te balkanske priče i da Kosovo potpuno bude međunarodno prihvaćeno i nepobitno u svakom smislu. Takođe, poenta je da Srbija obustavi otpor i prihvati stanje stvari, a zauzvrat će dobiti malu utehu - ulazak u svet bogatih i lepih, u evroatlantske integracije, naravno bez Kosova i to kao poslednji član sa posebnim pravilima, odnosno u vazalnom odnosu. Kurtijev posao je da bude neprekidni kamenčić u cipeli koji žulja, izluđuje nas, zastrašuje da se sprema nova "Oluja"... Da zastane srce u junaka i da se odlučimo na predaju. Do sada su izvodili provokacije, a sada koriste Banjsku kao obrt kojim žele da prebrišu sve što su radili do sada. Odjednom sada žrtve nismo mi nego druga strana. Postavlja se pitanje da li je ta nesreća rezultat očaja pojedinih Srba, koji su iskočili iz sopstvenh zglobova ili je to filigrantska operacija koji su izveli neki drugi faktori, ali se koristi za to da - žrtve i dželat promene mesto.

On navodi da su neki požurili da nas demonizuju kao devedesetih, a uzdižu Kurtija i njegovu antisrpsku politiku, a ima i onih koji sada pozivaju da se vratimo dijalogu, spremaju opet neki sporazum sa batinom i šargarepom i koriste novonastalu situaciju da nas nateraju na nepovoljan dogovor, jer je cilj dijaloga da Srbija bude pokorena.

Više od 350 napada

ZA vreme vlasti Aljbina Kurtija bilo je više od 350 etnički motivisanih napada na Srbe. Pre događaja u Banjskoj, od početka ove godine upucano je šestoro Srba. Mnogi su uhapšeni pod navodnim optužnicama za ratni zločin, a lisice su im stavljane baš kada su tražili da im se vrati imovina koji su uzurpirali Albanci.

Diplomata u penziji Zoran Milivojević je istakao da su zapadni centri naklonjeni prištinskoj strani.

- Brisel i Vašington su mogli da pretpostave šta može da se desi, ali nije bilo političke volje da se to spreči. Oni govore samo o poginulom policajcu. To treba osuditi, ali niko ne pominje druge žrtve. Reagovanje zapadnih centara moći postaje irelevantno, oni kontrolišu situaciju na terenu, a postoji i logistička podrška akcijama Prištine. Tolerišu se sve mere i akcije kosovskih snaga i duge cevi, dosta onoga što je jasno precizirano da je nemoguće i da ne sme da se dešava - rekao je Milivojević i dodao da to što su "srpske opštine na severu proglašene zonom antiterorističke akcije omogućava da se represija i dalje sprovodi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima