PORODICA UBIJENOG POLICAJCA KURTIJU: Povuci se sa severa Kosova i spreči dalje gubitke života, uključi se u pregovore

Novosti online

24. 09. 2023. u 15:02

ČLAN porodice policajca ubijenog na severu Kosova pozvao je Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija da se uključi u pregovore i poviče sa severa Kosova i spreči dalje gubitke života.

ПОРОДИЦА УБИЈЕНОГ ПОЛИЦАЈЦА КУРТИЈУ: Повуци се са севера Косова и спречи даље губитке живота, укључи се у преговоре

Foto: Tviter

- Pozivam premijera Kosova da se uključi u pregovore, uzdrži se od upotrebe naših uniformi na severu i spreči dalje gubitke života.

Podsetimo, tzv. Kosovska policija saopštila je jutros da je sinoć oko 2.30 došlo do pucnjave kod sela Banjska u kojoj su ranjena dva pripadnika kosovske policije, od kojih je jedan podlegao povredama.

Takođe, Eparhija raško-prizrenska oglasila se saopštenjem u kojem navodi da najoštrije osuđuje  napad koji se dogodio jutros na severu Kosova, u blizini sela Banjska.

To je ozbiljan incident koji može imati velike posledice i zato je veoma važno da se preduzme sve kako bi se sačuvao red mir i poredak, ističu iz Eparhije raško-prizrenske.

"Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginuloga policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti. Eparhija je  jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji", navodi se u saopštenju.

Eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu Srpske Pravoslavne Crkve, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

NAJBOLJA ŽESTOKA PIĆA SVETA: Čak četiri srpska na listi - dva su u prvih deset, iznad džina i konjaka!