VUČIĆ U DNEVNIKU RTS: Plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji izmiče kontroli

Novosti onlajn

20. 09. 2023. u 19:37

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić govorio je za Dnevnik RTS i upozorio na tešku situaciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

ВУЧИЋ У ДНЕВНИКУ РТС: Плашим се да ситуација на Косову и Метохији измиче контроли

Foto: Printskrin/RTS

- Danas su uhapšena još trojica Srba uz objašnjenje da je maltretirao nekog na nekom groblju, toliko smešno i zastrašujuće da reči nemam - rekao je Vučić govoreći o hapšenju Srba na KiM.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Uvek će dve strane da budu krive, ako smo mi bar malo krivi, uvek ćemo samo mi da budemo krivi. Srbi će da pate i da plate, udario je na Sever i na opštinu Vučitrn, očigledno je da se neće zaustavljati. U skladu sa tim donosićemo mere. U zavisnosti od toga kada će biti zakazana sednica donosićemo odluke. I na jednoj i na drugoj lično ću da prisustvujem. Da sednica za UMNIK bude u terminu kada sam sa predsednikom Kine Sijem. Nema veliki broj evropskih lidera sa kojima se nisam sastao. Imali smo mnogo kontakata i razgovarao sam dugo sa španskim premijerom. Sa nekim ljudima sam se prvi put sreo, od Paragvaja, do centralnih američkih država. Dovoljno smo razumni i pametni da znamo kojim putem treba da idemo - poručio je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Ističe da je veoma važan sastanak sa predsednikom Južne Koreje.

- To je strašno važno, ali plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji polako, ali sigurno, izmiče kontroli. Kad vas stave u ćošak iz kog nemate kud tad morate da se branite svom svojom snagom. U britanskoj doktrini je to kao "pacov u uglu, sa sve četiri noge" - rekao je Vučić. 

Kaže da ćemo gledati da zaštitimo i sačuvamo naš narod. 

- Mi da se predajemo nećemo. Nikakve kapitulacije neće biti - poručio je on.

Ističe da ga više interesuje reakcija Zapada na izjavu ministra odmetničke vlade u Prištini da će biti uhapšen ako ode u Gračanicu.

- Svečlja je već pokušavao da unizi mog sina, pa nije uspeo. Strašan je greh kada neko hoće da ode u svoju svetinju ili na liturgiju. To je pravi razlog za hapšenje nekoga i dovoljno govori o njihovoj demokratskoj prirodi i o onima koji ih podržavaju. Na kraju ćemo da vidimo ko će koga da uhapsi - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (86)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave