RUSI USRED NJUJORKA POSTAVILI PITANJE VUČIĆU: Predsednik dao jasan odgovor (VIDEO)

Novosti online

19. 09. 2023. u 19:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima iz Njujorka, gde učestvuje na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a tokom razgovora sa medijima, Vučića su ruski novinari pitali o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji.

РУСИ УСРЕД ЊУЈОРКА ПОСТАВИЛИ ПИТАЊЕ ВУЧИЋУ: Председник дао јасан одговор (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Pink

- To je izuzetno teško pitanje za Srbiju, i nadam se da ćemo imati priliku da kažemo ono što imamo da kažemo. Mi smo jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije Ruskoj Federaciji, do sada, i nadam se da nećemo uvoditi sankcije. To je sve što mogu da vam kažem. Sutra ili prekosutra više ću o tome govoriti u UN - odgovorio je predsednik Srbije na ruskom jeziku.

U razgovoru sa stranim novinarima tema je bila i obnovljeni sukob Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu, i predsednik Vučić je pozvao na mir.

- Srbija kao i uvek podržava teritorijalni integritet država koje su članice UN. Taj princip ćemo uvek poštovati. Nadam se da će naši prijatelji na Kavkazu na kraju krenuti putem mira. Neophodno je da se izbegne rat - kazao je predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (121)

JELENA ĐOKOVIĆ ISKRENA: Ne mogu da tvrdim da smo mi primer uspešnog braka