"ŠTITIĆEMO SNAŽNO POZICIJU SRBIJE" Vučić najavio svoje obraćanje u UN - Mi istupamo u četvrtak (FOTO)

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 15:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu najavio je obraćanje u Ujedinjenim nacijama.

ШТИТИЋЕМО СНАЖНО ПОЗИЦИЈУ СРБИЈЕ Вучић најавио своје обраћање у УН - Ми иступамо у четвртак (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav's profile picture buducnostsrbijeav

- Počeli smo jutros rano u #UN. Mi istupamo u četvrtak i snažno ćemo štititi poziciju Srbije. Uveren sam da će građani naše zemlje biti ponosani na svoje rukovodstvo - napisao je Vučić u opisu fotografije iz sedišta Ujedinjenih nacija. 

Brojni sastanci pred predsednikom

Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, predsednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok Jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (144)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?