"KURTI JE SAM SEBE ISTERAO NA ČISTAC" Petković poručio - Svi vide da on ne želi pregovore i kompromis

Tanjug

18. 09. 2023. u 12:52

DIREKTOR kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, time što je rekao da ne želi ni da počne sa izradom statuta za ZSO, sam sebe isterao na čistac, da svi vide da je on taj koji ne želi nikakve pregovore, dijalog i kompromis.

КУРТИ ЈЕ САМ СЕБЕ ИСТЕРАО НА ЧИСТАЦ Петковић поручио - Сви виде да он не жели преговоре и компромис

Foto: Profimedia

On je na konferenciji za novinare rekao da sve što Kurti radi, radi da bi prikrio da je u Briselu visoki komesar EU Žozep Borelj jasno rekao da je jedini krivac neuspelih razgovora Priština, koja odbija da primeni ZSO više od 10 godina. 

- Niko od njega ne traži da da ZSO, jer kaže ne može kafu bez šoljice da da. Nisu pregovori ispijanje kafe. Kurti je toliko zagorčao život Srba na KiM da ne žele da ga vide, a ne da piju kafu sa njim, sem recimo Rašića koji je prešao na njegovu stranu - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kruti ne želi ZSO, ne želi da razgovara ni o deeskalaciji.

- Vučić je jasno spreman na kompromis, dijalog, jer je to jedini način da zaštitimo srpski narod na KiM. Od 3. juna, od kada EU traži hitnu i momentalnu deeskalaciju, imali smo 22 eskalatorna poteza Prištine protiv Srba na KiM. Kurti, umesto da posluša šta EU traži u saopštenju od 3. juna, da se Kosovska policija povuče, da se uđe u procedure za održavanje izbora i da se krene sa formiranjem ZSO, Kurtiju ne pada na pamet da ide u tom pravcu - rekao je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (48)

NAJBOLJA ŽESTOKA PIĆA SVETA: Čak četiri srpska na listi - dva su u prvih deset, iznad džina i konjaka!