HOĆEMO RAZGOVOR O DATUMU IZBORA, ALI NE PRIHVATAMO UCENE: Vučević jasan o pismu opozicije upućenom predsedniku Srbije

Novosti online

18. 09. 2023. u 08:52

MINISTAR odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević istakao je u "Novom jutru" na televiziji Pink da je posebno zanimljiv dopis koji je opozicija poslala predsedniku Aleksandru Vučiću, a koji je on sinoć predstavio javnosti.

ХОЋЕМО РАЗГОВОР О ДАТУМУ ИЗБОРА, АЛИ НЕ ПРИХВАТАМО УЦЕНЕ: Вучевић јасан о писму опозиције упућеном председнику Србије

Foto: MOD

Precizno smo razumeli njihov zahtev

- Videli smo čitav niz kontradiktornih zahteva. Ono što smo sinoć mogli da vidimo je konfuzija u odnosu na ono što taj deo opozicije zahteva. Od četiri meseca, od najtežih pretnji ako se raspišu izbori, do toga da su posle 120 dana zaključili da treba da budu izbori. Posebno je zanimljiv dopis koji su uputili predsedniku. Njihov zahtev je, precizno smo razumeli, da se raspišu izbori do kraja godine, a ne da se održe. Da se početkom marta 2024. održe. Kad je 10 babica kilavo je dete - naveo je Vučević i dodao da je SNS spremna da razgovara sa predsednikom i drugim strankama o izlasku na birališta.

Njihovo poređenje Srbije 2023. sa Srbijom 1999. je neumesno

- Nema niko pravo da unapred kaže ovi izbori da, ovi ne. Najavljuju oni peti, šesti, ko zna koji oktobar, i to godinama. Njihovo poređenje Srbije 2023. sa Srbijom 1999. je neumesno u svakom smislu. Nigde veze. To nije ista Srbija u smislu ekonomije, demokratije, nisu iste okolnosti i ambijent je danas daleko bolji nego pre 30 godina. Nama ide redovni termin za održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora. Oni neka sami sa sobom razreše i dogovore se. Oni imaju projekciju ko, gde i šta treba da dobije. Đilas kaže Beograd ga samo zanima, a Aleksić bi sveopšte izbore na nacionalnom nivou. To govori o njihovoj ozbiljnosti. Mole boga da se ne usvoji moj predlog da se cenzus vrati na pet odsto. Pošto vidim da su svi jaki, treba da vratimo na pet odsto. Predsednik je protiv toga. Ja ne bežim od toga, a kod njih je tišina kada se to spomene - rekao je ministar. 

(Dnevnik.rs)

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (38)

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA LETO 2024: Ko će procvetati, a kome zvezde i neće biti baš naklonjene