RAKOVIĆ: Pravedno rešenje je da Srbija, Republika Srpska i Crna Gora stvore jedinstvenu državu

Novosti online

15. 09. 2023. u 18:30

POVODOM Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istoričar Aleksandar Raković za IN4S portal rekao je da je uspostavljanje ovog praznika važno kao dodatni orijentir za činjenicu da su Srbi jedan i nedeljiv narod.

РАКОВИЋ: Праведно решење је да Србија, Република Српска и Црна Гора створе јединствену државу

Foto: Printscreen/Pink

- Vrlo je važno da tokom ovog svesrpskog praznika na javnim mestima i privatnim kućama u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori s ponosom budu vidljivo istaknute srpske trobojke. Isto tako, to treba učiniti i u Hrvatskoj, Federaciji BiH i Makedoniji, gde god je to moguće, kao i u našoj dijaspori -  navodi Raković.

On dodaje da su naše trobojne crveno-plavo-bele zastave, naš grb beli dvoglavi orao Nemanjića, naša četiri ocila na štitu, naša državna himna „Bože pravde“, naša crkvena Svetosavska himna i naša svečana pesma „Onamo, 'namo“ – slavni simboli srpskog naroda.

Pravedno rešenje je da Srbija, Republika Srpska i Crna Gora stvore jedinstvenu srpsku državu, zaključuje Raković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove