ČETIRI KLJUČNE PORUKE VUČIĆA IZ BRISELA: Važne reči predsednika Srbije (VIDEO)

Novosti online

14. 09. 2023. u 17:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka u Briselu. Iz govora predsednika izdvajamo četiri ključne poruke.

ЧЕТИРИ КЉУЧНЕ ПОРУКЕ ВУЧИЋА ИЗ БРИСЕЛА: Важне речи председника Србије (ВИДЕО)

Foot: Printskrin

Kurti odbio kompromisni predlog

Imali smo razgovore i mislim da su oni neuspešno završeni, u smislu pronalaženja jasnog puta ka normalizaciji odnosa. Svi mi imamo svoje predloge, Albanci svoje, mi svoje. Na kraju mi smo kao Srbija prihvatili kompromisni predlog EU, Kurti nije želeo da prihvati i sastanak je okončan.

Kurti izbegava da formira ZSO

Jasno je da Kurti izbegava da formira Zajednicu srpskih opština, to je suština svega. Srbija ne beži od svojih obaveza. Očigledno je da je ne lako vreme pred nama, ali dobro.

Srbija je pouzdan partner Međunarodnoj zajednici

Srbija se trudila i bila veoma konstruktivna, ozbiljan i odgovoran aprtner Međunarodnoj zajednici. Videćemo kako će stvari teći ubuduće.

Mir je u našem najvećem interesu

Ja računam da je mir u najboljem i najvećem interesu i Srba i Albanaca, i verujem da je to nešto sa čim ne sme niko od nas da se igra. Tako da nadam se da ćemo u budućnosti moći da pronađemo neka rešenja jer ovako idemo ne samo u ćorsokak, već u nešto što je nepoznato. A kada idete u nešto nepoznato, onda, nažalost, nikada niste sigurni gde će da završi. A naš najveći interes, i jednog i drugog naroda, mora da bude očuvanje mira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!