BRNABIĆEVA OTVORILA TREĆU FABRIKU "HISENSE" U VALJEVU: Još 1.020 novih radnih mesta

Tanjug

13. 09. 2023. u 13:49

PREDSEDNICA Vlade Srbije otvorila je danas novu, treću fabriku kompanije "Hisense Europe" u Valjevu i istakla da će ta investicija obezbediti novih 1.020 radnih mesta u naredne tri godine.

БРНАБИЋЕВА ОТВОРИЛА ТРЕЋУ ФАБРИКУ HISENSE У ВАЉЕВУ: Још 1.020 нових радних места

Foto: Tanjug

"Meni je veliko zadovoljstvo što sam danas u Valjevu. Što imam priliku da prisustvujem obeležavanju još jednog izuzetno važnog dana za Valjevo, ali svakako i veoma važnog dana za Srbiju. Hajsens sada zapošljava nešto manje od 1.800 radnika. Što znači da će samo u proizvodnji u naredne tri godine stići do broja od otprilike 3.000 radnika kada pogledamo sve ostale operacije Hajsens grupe u Srbiji", rekla je Brnabićeva.

Istakla je da će sada Hajsens grupa u Srbiji zapošljavati više od 3.000 ljudi.

- Ja sam beskrajno zahvalna Hajsens grupi jer na taj način pokazuju ogromno poštovanje i poverenje Srbiji, ali pre svega našim ljudima. Njihovom kvalitetu, znanju njihovoj vrednoći i disciplini. Njihovom potencijalu da stvore neku zajedničku dodatnu vrednost koju ćemo odavde iz Valjeva izvoziti širom Evrope i širom sveta - naglasila je Brnabićeva.

Ona je prisutnima prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji zbog drugih obaveza i sutrašnjeg sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine nije mogao da prisustvuje, iako mu je, kako je rekla, značajna svaka pojedinačna investicija.

- Dugo smo se mučili da obezbedimo neku dugoročnu privrednu viziju za Valjevo, kako bismo omogućili da Valjevci ne odlaze u druge gradove i van zemlje.  A kada se trudite, u jednom trenutku stvari legnu na svoje mesto i krenu investicije. U poslednje dve godine mi smo uspeli da u Valjevo dovedemo tri velike investicije - rekla je Brnabićeva.

Dodala da su pored kompanije Hajsens, fabrike ove godine otvorile nemačke kompanije Hansgrohe za 1000 radnika i Bicerba za nešto više od 300 mesta - ukupno više od 2.300 mesta.

- I pored toga imamo ambiciozne planove za Valjevo. Moramo da završimo brzu saobraćajnicu Iverak-Lajkovac, da Valjevo spojimo sa auto-putem Miloš Veliki. Da završimo projekat gasifikacije i povežemo i ovaj proizvodni kapacitet i čitavo Valjevo na gasnu mrežu Srbije. I da završimo sportsku halu. Da uradimo Opštu bolnicu Valjevo u koju planiramo dodatne investiciju u iznosu od 110 miliona evra, a završili smo Gerontološki centar - čekamo upotrebnu dozvolu - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je Valjevo grad velikih potencijala, izuzetno blizu Beograda, a da je zahvaljujući auto-putu Miloš Veliki i brzoj saobraćajnici još bliži prestonici.

- Izgradnjom obilaznice neće postojati nijedan razlog zašto neko ko živi u Beogradu neće doći da živi i radi u Valjevo. To je uobičajena praksa u zemljama zapadne Evrope. Kada imate dobru infrastrukturu takve stvari su moguće i prirodne. Tako da neće biti problema sa radnim mestima. Dolaziće ljudi iz čitave Srbije da rade, žive i stvaraju svoje porodice u Valjevu. To nam je bila vizija. Svaki dan smo korak bliže ispunjenju i nećemo odustati, nastavićemo da radimo na tome - zaključila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: PREMIJERKA - Jeste li uspeli da blokirate rad skupštine? Niste!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)