ŠEŠELJ: Pretnje Kurtiju od strane Zapada nisu dale rezultat

Tanjug

10. 09. 2023. u 16:30

PREDSEDNIK SRS dr Vojislav Šešelj rekao je da 14. septembra (sastanak predsednik Srbije Aleksandra Vučića i lidera albanskih separatista sa Kosova i Metohije Aljbina Kurtija) ne očekuje ništa, nikakav sporazum i da pretnje sankcijama od strane Zapada Prištini nisu dale konkretan rezultat.

ШЕШЕЉ: Претње Куртију од стране Запада нису дале резултат

Foto: V. Danilov

- Mislim da nijednu sankciju nije sproveo Zapad, koje je direktno naglasio da slede i sada jednostavno stavljaju do znanja da i Srbija i Priština biti kažnjene, ako se ne postigne sporazum i to je nepošteno ponašanje zapadnih sila - rekao je Šešelj.

Dodao je da je u Ohridu razgovarano o traganju za nestalim licima i da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO), a umesto toga da se to sprovede, Kurti je okupirao sever Kosova i Metohije.

- Kurti je stavio sever Kosova i Metohije pod kontrolu, kršeći građanska prava i sada Zapad traži po svaku cenu da se ponove izbori. Međutim, ne mogu se ponoviti izbori, dok se ne povuku tzv. specijalne kosovske snage i dok se ne uspostavi ZSO - kazao je lider radikala.

Kad se formira ZSO ili ako se formira, dodao je Šešelj, ne znači da su svi problemi rešeni.

- Trenutni glavni problem je rešen, onda se ide dalje u pregovore, razgovore - dodao je predsednik SRS.

Šešelj je dodao da nam ne odgovara "status kvo", ali da je bolji od kapitulacije koju ne želimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)