"MNOGO NAPRETKA U BUDUĆNOSTI" Vučić sumirao utiske iz Budimpešte - "Sadržajni razgovori sa brojnim svetskim liderima" (VIDEO)

Tanjug

20. 08. 2023. u 21:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan sadržajem razgovora sa brojnim svetskim liderima u Budimpešti i izrazio veliku zahvalnost premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na gostoprimstvu.

МНОГО НАПРЕТКА У БУДУЋНОСТИ Вучић сумирао утиске из Будимпеште - Садржајни разговори са бројним светским лидерима (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

- Mnogo dobrih sastanaka i razgovora sa predsednicima Turske, Uzbekistana, Azerbejdžana. Poseban razgovor sa emirom Države Katar šeikom Tamimom bin Hamad Al-Tanijem i očekujem uskoro njegovu posetu našoj zemlji. Razgovarali smo o mnogim važnim stvarima za Srbiju i to će nam omogućiti nove investicije, mnogo napretka u budućnosti, mnogo toga što moramo da uradimo za naše građane - poručio je predsednik Srbije u video poruci na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On se zahvalio ljudima u Srbiji koji su, kako je rekao, "prepoznali naše namere i mere koje donosimo".

- Više od 350.000 dece i više od 220.000 majki se već prijavilo za pomoć države. U jednom danu više od 700 hiljada penzionerskih kartica je podeljeno. Pozivam penzionere da nastave da se prijavljuju, imaće ogromne koristi od posedovanja penzionerskih kartica i građane Srbije da se spremamo za EXPO, da radimo i da se borimo. Živela Srbija - poručio je Vučić.

On je rekao da je prava sreća što je juče u Budimpešti prisustvovao osvajanju prvog zlata u istoriji Srbije na svetskim atletskim prvenstvima i još jednom čestitao zlatnu medalju srpskoj atletičarki Ivani Vuleti.

Podsetimo, predsednik Vučić boravio je u dvodnevnoj poseti Mađarskoj, tokom koje je prisustvovao ceremonijama obeležavanja Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici - Budimpešta 2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (95)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)