NEĆEMO VIŠE ĆUTATI Vučić: "Kada im pokažete činjenice, oni vam kažu da ste ratni huškač, da unosite nemir..."

Novosti online

04. 08. 2023. u 11:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pijetet prema drugim žrtvama mora da se pokaže - hrvatskim, bošnjačkim - ali da Srbe ne treba da teraju da zaborave srpsku decu ubijenu samo zbog srpskog imena.

НЕЋЕМО ВИШЕ ЋУТАТИ Вучић: Када им покажете чињенице, они вам кажу да сте ратни хушкач, да уносите немир...

Foto: Printskrin/Pink Tv

- Mi ne tražimo od drugih da prećutkuju zločine nad svojim narodom, ali i mi nećemo više da ćutimo o našim žrtvama. Da licemerje bude najgore, kada im pokažete činjenice, oni vam kažu da ste ratni huškač, da unosite nemir.

- Nisu laka vremena. Srpska je pod teškim pritiscima. Situacija teška, komplikovana. Vidim da vi imate dobar duh. Mi ćemo uvek da budemo uz svoj narod. Uvek ćemo pomagati naš narod zapadno od Drine. Nikada više nikome nećemo dozvoliti da progoni naše ljude, a da to ostane nekažnjeno, rekao je predsednik i dodao:

-28 godina sam bezbroj puta pomislio na ovo mesto, slušajući kako je kolona izbeglica prolazila ovim putem, kako su stradali naši ljudi. Ovde je 10 ljudi ubijeno, četvoro dece, samo zato što su Srbi. Deca 6, 10, 11 i 13 godina. Dva puta smo dizali ovaj spomen-krst, prvi put je to bio drveni krst, onda su ga srušili, onda smo podigli mali aluminijumski krst, onda su ga srušili, pa smo podigli ovaj tri puta veći. Mi Srbi se trudimo da pokažemo pijetet prema tuđim žrtvama, ali nas nemojte terati da zaboravimo srpsku decu, da se odričemo svog ognjišta, svog imena i prezimena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (96)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)