PORUKA SERGEJA LAVROVA: Rusija solidarna sa srpskim narodom po pitanju Kosova i Metohije

Novosti onlajn

30. 06. 2023. u 12:47

RUSIJA je solidarna sa srpskim narodom u odbrani rezolucije 1244 i svih principa koji su usaglašeni u Savetu bezbednosti UN, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji.

ПОРУКА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Русија солидарна са српским народом по питању Косова и Метохије

Foto AP

Kako je istakao, Moskva ima redovne kontakte sa Beogradom po tom pitanju.

- Solidarni smo sa srpskim narodom po pitanju njegovog stava da se pridržava rezolucije 1244 i svih onih principa koje je usaglasila međunarodna zajednica i koji su odobreni u UN - rekao je šef ruske diplomatije.

Lavrov se osvrnuo i na svoju neuspešnu posetu Srbiji prošle godine rekavši da je Zapad sprečio da on doputuje u Beograd.

- Nema razloga da se ljutimo na srpske vlasti, Zapad je sprečio da avion preleti preko zemalja koje se nalaze između Rusije i Srbije - izjavio je Lavrov odgovarajući na pitanje novinara šta je bio razlog zbog čega nije doputovao u Srbiju 6. juna prošle godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima